Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. ...
Chłody i deszcze już nadeszły i wpisały się w naszą aurę na kolejnych kilka miesięcy. Jak się rozgrzać w takie dni? Odpowiedź - dynia! Rozgrzeje swoją ciepłą barwą i doskonałym smakiem. Rozmiary tego warzywa mogą być tak wielkie, jak ilość pomysłów na jego przyrządzenie! ...
16 października obchodzony jest Światowy Dzień Żywności proklamowany przez Organizację Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO). Ten szczególny dzień jest znakomitą okazją do zwrócenia uwagi na globalny problem głodu i niedożywienia, z którym walkę podejmuje także Unilever na czele z marką Knorr.
Co znajdziemy w torebce z produktem Knorr? Choć obiegowe opinie są rożne, warto przyjrzeć się rzeczywistemu składowi oraz drodze powstawania produktu. Okazuje się bowiem, że w tej przysłowiowej torebce znajdują się przede wszystkim suszone warzywa, zioła i przyprawy, skomponowane przez szefów kuchni Knorr w odpowiednich proporcjach. ...
Jak powstają produkty marki Knorr? Odpowiedź na to pytanie była celem konferencji prasowej zorganizowanej 8 października w warszawskiej restauracji Boathouse. Przedstawiciele mediów: wydawnictw prasowych, portali internetowych, radio oraz blogerzy mogli przekonać się, jak wygląda droga powstawania produktu Knorr, a nawet samemu go skomponować. ...