Komunikaty prasowe

Gotowanie na ostro, czyli Dzień Pikantnych Potraw

2016-01-15
Zdjęcie: Gotowanie na ostro, czyli Dzień Pikantnych PotrawGotowanie na ostro, czyli Dzień Pikantnych Potraw

Kiedy temperatura za oknem zachęca jedynie do wsunięcia się pod ciepły koc, noworoczny kalendarz podsuwa okazję, byśmy choć kulinarnie wyruszyli w podróż do rozgrzanych słońcem krajów Ameryki Południowej czy dalekiej Azji. ...

Posmakuj karnawału! Kulinarna podróż po karnawałowej mapie świata

2016-01-13
Zdjęcie: Posmakuj karnawału! Kulinarna podróż po karnawałowej mapie świataPosmakuj karnawału! Kulinarna podróż po karnawałowej mapie świata

Jeszcze niedawno obchodziliśmy hucznie nadejście Nowego Roku, a już znów ruszamy do zabawy, tym razem karnawałowej. Gdzie się najlepiej bawić w tym czasie? Czas wyruszyć w kulinarną podróż do najważniejszych miejsc na karnawałowej mapie świata! ...

Suszone owoce - aromatyczni bohaterowie świąt

2015-12-22
Zdjęcie: Suszone owoce  - aromatyczni bohaterowie świątSuszone owoce - aromatyczni bohaterowie świąt

Karp, uszka, barszcz - to zapewne pierwsze skojarzenia na myśl o świątecznym jedzeniu. A suszone owoce? To przecież one od wieków odpowiadają za polskie wigilijne smaki i zapachy. Przekonaj się, w jak znakomity sposób można je wykorzystać w trakcie zbliżającej się świątecznej uczty. ...

Kulinarne odliczanie do świąt! Czas – start!

2015-12-17
Zdjęcie: Kulinarne odliczanie do świąt! Czas – start!Kulinarne odliczanie do świąt! Czas – start!

Święta to magiczny czas wspólnie spędzanych chwil z najbliższymi. Warto postarać się, by w tym roku było ich jak najwięcej, a przyjemnej atmosfery nie zaburzyły obawy o powodzenie kilku dań przygotowywanych w ostatniej chwili. ...

Najlepsze kasztany są… na talerzu!

2015-12-14
Zdjęcie: Najlepsze kasztany są… na talerzu!Najlepsze kasztany są… na talerzu!

O tym, że „najlepsze kasztany są na Placu Pigalle”, a „Zuzanna lubi je tylko jesienią” wiemy dzięki kultowemu serialowi „Stawka większa niż życia” w reżyserii Andrzeja Konica i Janusza Morgensterna. Niepostrzeżenie marony, bo tak również określa się jadalne kasztany, weszły do kanonu polskiej kultury masowej, a dziś pomału zyskują miejsce w naszym rodzimym jadłospisie. ...