Zasmażki

Nudel zupa, karminadle, a na deser moczka, czyli kuchnia po śląsku

2016-12-08
Zdjęcie: Nudel zupa, karminadle, a na deser moczka, czyli kuchnia po śląskuNudel zupa, karminadle, a na deser moczka, czyli kuchnia po śląsku

Kuchnia śląska jest pyszna i zaskakująca w swoich regionalnych nazwach. Rolady, kluski śląskie, modra kapusta... na samą myśl chce się zrobić przerwę na obiad! Czas zatem poznać przepisy, które sprawdzą się podczas zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia.

Suszone owoce - aromatyczni bohaterowie świąt

2015-12-22
Zdjęcie: Suszone owoce  - aromatyczni bohaterowie świątSuszone owoce - aromatyczni bohaterowie świąt

Karp, uszka, barszcz - to zapewne pierwsze skojarzenia na myśl o świątecznym jedzeniu. A suszone owoce? To przecież one od wieków odpowiadają za polskie wigilijne smaki i zapachy. Przekonaj się, w jak znakomity sposób można je wykorzystać w trakcie zbliżającej się świątecznej uczty. ...