Komunikaty prasowe

Jak śliwka w... kuchni?

2015-10-02
Zdjęcie: Jak śliwka w... kuchni?Jak śliwka w... kuchni?

Wiele owoców jest wykorzystywanych w wykwintnej kuchni, jednak niewiele z nich tak jak śliwka potrafi nadać daniu wytworności. Zwykła pieczeń podana z tym owocem nabiera szlachetności. Śliwka ma wyjątkowe miejsce w kulinariach, kojarzone z początkiem jesieni. ...

Grzyby - szlachetny smak jesieni

2015-09-28
Zdjęcie: Grzyby - szlachetny smak jesieniGrzyby - szlachetny smak jesieni

Każda pora roku smakuje inaczej. Jesień, a zwłaszcza jej początek, to okres, kiedy kuchnię w swoje posiadanie przejmują największe skarby lasów - grzyby. Aromatyczne, świetnie wpisane w naszą tradycję kulinarną, cieszą podniebienie niepowtarzalnym smakiem. ...

Fioletowe, pomarańczowe, zielone – czas na kolorowe kalafiory!

2015-09-23
Zdjęcie: Fioletowe, pomarańczowe, zielone –  czas na kolorowe kalafiory!Fioletowe, pomarańczowe, zielone – czas na kolorowe kalafiory!

Wyglądają dosłownie jak malowane! Kolorowe kalafiory mają wszelki potencjał, by zawojować nasze stoły. Czarują pięknem oryginalnych barw, oferując mnóstwo witamin i składników odżywczych. Dostępne właśnie teraz – jesienią! ...

Jak to się je? Owoce morza na stół!

2015-09-16
Zdjęcie: Jak to się je? Owoce morza na stół!Jak to się je? Owoce morza na stół!

Powroty z wakacji bywają bardzo trudne. Opuszczenie błogiego stanu odprężenia i ponowne zawitanie do szarej rzeczywistości można złagodzić, przypominając sobie smaki przywiezione w bagażu wakacyjnych wspomnień. ...

Królewskie frytki? O tak! Czyli jak przygotować frytki godne mistrzowskiej kuchni

2015-09-09
Zdjęcie: Królewskie frytki? O tak! Czyli jak przygotować frytki godne mistrzowskiej kuchniKrólewskie frytki? O tak! Czyli jak przygotować frytki godne mistrzowskiej kuchni

"Przyrządzić frytki? A co to za filozofia?" - pomyśli wielu. Jednak frytka frytce nierówna i potwierdzi to każdy, kto spróbował ziemniaka przygotowanego, jak to czynią w Belgii - z chrupiącą skórką i mięsistym wnętrzem z dodatkiem pysznego sosu. ...