
Trzeci czwartek listopada każdego roku to wyjątkowy dzień dla smakoszy Beaujolais Nouveau i wielbicieli kuchni francuskiej, której specjałów na stole tego dnia zabraknąć nie może. Z młodym, dojrzewającym zaledwie 6 tygodni, nieco cierpkim winem znakomicie komponować się będą dania z drobiu i czerwonych mięs, sery, a nawet tarty. ...
W październiku coraz częściej ze straganów i sklepowych półek spoglądają na nas wielkie pomarańczowe głowy – to znak, że czas na dyniowe szaleństwo w kuchni! Podajmy na stół zupy, sałatki, sosy i inne kulinarne pyszności z dyni. ...
Oto gratka dla miłośników gotowania! Już teraz mogą korzystać z nowej wersji aplikacji mobilnej Przepisy.pl! Ponad 2 tysiące kulinarnych receptur, setki porad szefów kuchni Knorr, osobista Książka Kucharska, czyli ulubione przepisy zebrane w jednym miejscu, funkcja Asystenta Kuchennego i inne nowatorskie rozwiązania czynią z niej znakomitą pomoc i źródło inspiracji dla fanów...
Rozgrzewają nas w chłodne jesienne popołudnia. Gromadzą przy rodzinnym stole najbliższe nam osoby. Szybkie w przygotowaniu, pozwalają zaspokoić ich apetyty. Przywołują najlepsze wspomnienia smaków dzieciństwa. ...
Kiedy do Monachium zaczynają ściągać smakosze złotego trunku, to znak, że lada chwila rozpocznie się Oktoberfest – święto bawarskiego stylu życia, w którym muzyka, śpiew i zabawa, szlachetne piwo i pyszna kuchnia zajmują niezwykle ważne miejsce! ...