Komunikaty prasowe

Po węgiersku, po zbójnicku, ze śmietaną – ziemniaczane smakołyki

2014-11-25
Zdjęcie: Po węgiersku, po zbójnicku, ze śmietaną –  ziemniaczane smakołykiPo węgiersku, po zbójnicku, ze śmietaną – ziemniaczane smakołyki

Chrupiąca skórka, ziemniaczane wnętrze, apetyczny kolor. O czym mowa? O plackach ziemniaczanych! Po węgiersku, po zbójnicku, po cygańsku - za każdą nazwą kryje się nieco inny sposób podania placków. Które wybieramy na dzisiejszy obiad? Oto krótki poradnik inspirowany ulubionymi przepisami szefa kuchni Knorr Piotra Murawskiego. ...

Warzywne innowacje - pysznie, zdrowo, nietypowo

2014-11-19
Zdjęcie: Warzywne innowacje - pysznie, zdrowo, nietypowoWarzywne innowacje - pysznie, zdrowo, nietypowo

W sezonie jesienno-zimowym szukamy sposobów na niskie temperatury i nieprzychylne warunki atmosferyczne za oknem. Jednym z frontów walki o dobry humor jest nasza kuchnia. W codziennym menu do łask wracają wszelkie dania na ciepło, zwłaszcza te gotowane. ...

Szybko czy powoli? Poradnik Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr

2014-11-12
Zdjęcie: Szybko czy powoli? Poradnik Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań KnorrSzybko czy powoli? Poradnik Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr

Wybór metody gotowania - krótkiej obróbki termicznej (np. smażenia) lub długiej i powolnej (np. duszenia) - zależy przede wszystkim od gatunku mięsa oraz tego, którą jego część chcemy przygotować. Części, których zwierzęta używają najbardziej intensywnie, mają więcej tkanki łącznej, którą najlepiej rozmiękczyć i skruszyć w procesie długotrwałego gotowania, duszenia lub powolnego pieczenia. ...

Uduś! Będzie smacznie. Poradnik na temat mięs duszonych

2014-11-05
Zdjęcie: Uduś! Będzie smacznie. Poradnik na temat mięs duszonychUduś! Będzie smacznie. Poradnik na temat mięs duszonych

Czy zastanawiasz się czasem, jaką metodę przyrządzania dań lubisz najbardziej? Badania przeprowadzone na zlecenie marki Knorr mówią, że Polacy uwielbiają dania duszone - przyrządzają ich aż 370 mln rocznie. ...

Zupa krem - na chłody i mrozy

2014-11-03
Zdjęcie: Zupa krem - na chłody i mrozyZupa krem - na chłody i mrozy

Zupy gotujemy od wieków, bo już w prastarych czasach ludzie poszukiwali smacznych i wygodnych sposobów na zjedzenie warzyw i wykorzystanie kości zwierzęcych. Z biegiem czasu zupy przeszły swoją ewolucję i dziś w dobie mikserów i robotów kuchennych obok tradycyjnych zup klarownych nastała moda na zupy kremy. ...