
Po latach zapomnienia wraca do naszych łask i na nasze talerze. Kasza przestaje kojarzyć się jedynie z obowiązkowym dodatkiem do gulaszu mięsnego i odkrywa swoje różne smaczne oblicza. Ze zdziwieniem słuchamy, że można przyrządzić z niej nawet deser i że niesie w sobie więcej wartości odżywczych niż makaron, ryż czy ziemniaki. ...
Marka Knorr chce być blisko swoich konsumentów na co dzień i od święta, dostarczając im inspiracji na dania, których smak gwarantują szefowie kuchni. Dlatego w przedświątecznych zakupach konsumentom będą pomagać specjalne minipaletki z najlepiej w tym okresie rotującymi produktami Knorr. Minipaletki, zamawiane u dystrybutorów, są dużą pomocą dla właścicieli tradycyjnych sklepów. ...
Niestety, karnawał dobiega końca. Bawiliśmy się, siedzieliśmy przy suto zastawionych stołach. Ale jeszcze zanim rozpoczniemy okres Wielkiego Postu, już dziś Śledzik – czas na pyszne rybne przekąski! Słowo karnawał pochodzi od łacińskich: caro, czyli mięso, oraz vale – bywaj. ...
14 lutego łączy i dzieli. Część z nas ochoczo rezerwuje na tę datę kino czy stolik w ulubionej restauracji, część stanowczo ją odrzuca, jeszcze inni świętują w zaciszu domowym, przygotowując na ten dzień coś wyjątkowego. ...
Zanim nadejdzie Tłusty Czwartek, warto zatrzymać się przy jeszcze jednej dacie w kalendarzu – w poniedziałek 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To święto nie tylko tych, co lubią szybko zjeść „w przelocie” pyszny trójkącik, ale celebrować go powinni wszyscy entuzjaści pysznego jedzenia. ...