Komunikaty prasowe

Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa - wiosenne warzywa na start

2015-03-20
Zdjęcie: Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa - wiosenne warzywa na startMiędzynarodowy Dzień Bez Mięsa - wiosenne warzywa na start

Kto wymyślił Dzień Bez Mięsa? Wariat - powiedzą jedni. Idealista - krzykną drudzy. Ten wariat i idealista pochodził z Ameryki i należał do grupy aktywistów z organizacji na rzecz przestrzegania praw zwierząt. ...

Pasztet - wielka rzecz na wielkanocny stół

2015-03-16
Zdjęcie: Pasztet - wielka rzecz na wielkanocny stółPasztet - wielka rzecz na wielkanocny stół

Wśród specjałów na Wielkanoc, obok jajek i żurku, zajmuje miejsce na podium. Prosty w przygotowaniu, o niepowtarzalnym smaku, z ulubionymi dodatkami. Mowa o pasztecie, który już niedługo będziemy jeść ze smakiem w świąteczny poranek. ...

Obiad w 15 minut? Pora na kuskus!

2015-03-09
Zdjęcie: Obiad w 15 minut? Pora na kuskus!Obiad w 15 minut? Pora na kuskus!

Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. ...

Dzień Kobiet? Oto kulinarne wyzwanie dla... mężczyzn

2015-03-06
Zdjęcie: Dzień Kobiet? Oto kulinarne wyzwanie dla... mężczyznDzień Kobiet? Oto kulinarne wyzwanie dla... mężczyzn

Czy On będzie pamiętał? A czy koledzy w pracy staną na wysokości zadania? Najpierw liczne, zwykle niepotrzebne rozterki, a w rezultacie Panie są obdarowywane kwiatami i słodkościami. 8 marca to wyjątkowa data w kalendarzu, której celebrowanie dostarcza radości zarówno kobietom, jak i mężczyznom. ...

Winogrona w kuchni

2015-03-03
Zdjęcie: Winogrona w kuchniWinogrona w kuchni

Do jakich potraw wykorzystywać winogrona? Do czego użyć liści winorośli? Czy rodzynki pasują tylko do słodkości? O roli winogron w kulinarnych poczynaniach opowiada szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Owoce winogron Owoce winogron pasują doskonale do wszelkiego rodzaju sałatek. ...