Komunikaty prasowe

Prosty przepis na Święta z marką Knorr

2015-02-20
Zdjęcie: Prosty przepis na Święta z marką KnorrProsty przepis na Święta z marką Knorr

Marka Knorr chce być blisko swoich konsumentów na co dzień i od święta, dostarczając im inspiracji na dania, których smak gwarantują szefowie kuchni. Dlatego w przedświątecznych zakupach konsumentom będą pomagać specjalne minipaletki z najlepiej w tym okresie rotującymi produktami Knorr.  Minipaletki, zamawiane u dystrybutorów, są dużą pomocą dla właścicieli tradycyjnych sklepów. ...

Śledzik, czyli żegnamy karnawał - przepisy szefa kuchni na śledziowe przekąski

2015-02-17
Zdjęcie: Śledzik, czyli żegnamy karnawał - przepisy szefa kuchni na śledziowe przekąskiŚledzik, czyli żegnamy karnawał - przepisy szefa kuchni na śledziowe przekąski

Niestety, karnawał dobiega końca. Bawiliśmy się, siedzieliśmy przy suto zastawionych stołach. Ale jeszcze zanim rozpoczniemy okres Wielkiego Postu, już dziś Śledzik – czas na pyszne rybne przekąski! Słowo karnawał pochodzi od łacińskich: caro, czyli mięso, oraz vale – bywaj. ...

Połączy was smak! Propozycje kulinarne na Walentynki

2015-02-13
Zdjęcie: Połączy was smak! Propozycje kulinarne na WalentynkiPołączy was smak! Propozycje kulinarne na Walentynki

14 lutego łączy i dzieli. Część z nas ochoczo rezerwuje na tę datę kino czy stolik w ulubionej restauracji, część stanowczo ją odrzuca, jeszcze inni świętują w zaciszu domowym, przygotowując na ten dzień coś wyjątkowego. ...

Międzynarodowy Dzień Pizzy - pysznie na okrągło

2015-02-09
Zdjęcie: Międzynarodowy Dzień Pizzy - pysznie na okrągłoMiędzynarodowy Dzień Pizzy - pysznie na okrągło

Zanim nadejdzie Tłusty Czwartek, warto zatrzymać się przy jeszcze jednej dacie w kalendarzu – w poniedziałek 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To święto nie tylko tych, co lubią szybko zjeść „w przelocie” pyszny trójkącik, ale celebrować go powinni wszyscy entuzjaści pysznego jedzenia. ...

Dusimy na zdrowie. Poradnik specjalisty ds. żywienia

2015-01-30
Zdjęcie: Dusimy na zdrowie. Poradnik specjalisty ds. żywieniaDusimy na zdrowie. Poradnik specjalisty ds. żywienia

Duszenie to proces długiego gotowania, w skutek którego miękną i kruszeją włókna mięsa. Wydobywające się z mięsa soki nadają potrawie głęboki smak i aromat, a całość w połączeniu z dodatkami warzywnymi, ziołami i przyprawami tworzy pyszne dania przywołujące wspomnienie domu rodzinnego. ...