
Właściwie skomponowane menu to najlepsze paliwo do zdobywania wiedzy i nowych umiejętności. Jako rodzice musimy zadbać o to, by w pudełku śniadaniowym nie zabrakło zdrowych przekąsek, bazujących na różnorodnych składnikach roślinnych. ...
Eksperci są zgodni – rośliny to przyszłość! Świadomość związana z wpływem jedzenia na kondycję zarówno naszego organizmu, jak i planety rośnie i sprawia, że coraz więcej osób całkowicie rezygnuje lub ogranicza produkty pochodzenia zwierzęcego. ...
PrzyGOTUJMY Lepszy Świat to program skierowany do uczniów klas 1-3 szkół podstawowych, którego celem jest edukacja dzieci na temat tego, jak codzienne wybory żywieniowe wpływają na zdrowie nie tylko ich samych, ale też planety. Na najaktywniejsze szkoły i klasy czekają atrakcyjne nagrody.
Jedzenie ryb to już nie tylko tradycja świąteczna, ale obowiązkowy element jadłospisu. Serwowane w restauracjach, z chęcią przenoszą się do naszych domów, pokazując swoje najsmaczniejsze oblicze. Dla każdego coś dobrego! Ryby charakteryzują się delikatnym, rozpływającym się w ustach mięsem, które dobrze komponuje się z całą gamą różnorod-nych składników. ...
Około 83 mln litrów wody i 677 tys. kg CO2 - tyle zaoszczędzili uczniowie z polskich szkół, przygotowując blisko 85 tys. roślinnych posiłków w ramach ogólnopolskiego programu edukacyjnego PrzyGotujmy Lepszy Świat. ...