Komunikaty prasowe

Sekrety zapiekanki, czyli jak w naczyniu żaroodpornym wyczarować coś pysznego

2015-01-13
Zdjęcie: Sekrety zapiekanki, czyli jak w naczyniu żaroodpornym wyczarować coś pysznegoSekrety zapiekanki, czyli jak w naczyniu żaroodpornym wyczarować coś pysznego

Zapiekanka to niezwykle popularny wybór na obiad. Nic w tym dziwnego - wystarczy naczynie żaroodporne i dowolna kombinacja składników, a potem już tylko spokojne czekanie, aż smakowity zapach rozniesie się po całym domu. ...

Zimno, zimniej - czas na dania duszone

2015-01-07
Zdjęcie: Zimno, zimniej - czas na dania duszoneZimno, zimniej - czas na dania duszone

Teraz, gdy temperatury spadają poniżej zera, a zanim wyjdziemy z domu, zakładamy nasze najcieplejsze kurtki i płaszcze, coraz chętniej jemy ciepłe, pożywne dania mięsne, m.in. dania duszone. Jak je przygotować? Oto kilka porad szefa kuchni oraz sprawdzone przepisy. ...

Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta… Coraz smaczniejsze święta!

2014-12-22
Zdjęcie: Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta… Coraz smaczniejsze święta!Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta… Coraz smaczniejsze święta!

I znowu zbliża się wyjątkowy czas świąt Bożego Narodzenia. Przed nami najprzyjemniejsza część roku: spotkania z bliskimi, wolne od pracy dni, prezenty oraz pysznie zastawiony stół. No właśnie… I tu pojawia się tradycyjne pytanie - co przygotować w tym roku na święta? ...

Jak Polacy przygotowują się do Świąt? Rządzą kulinaria, prezenty i porządki

2014-12-16
Zdjęcie: Jak Polacy przygotowują się do Świąt? Rządzą kulinaria, prezenty i porządkiJak Polacy przygotowują się do Świąt? Rządzą kulinaria, prezenty i porządki

Święta coraz bliżej i nikt już nie ma co do tego wątpliwości. Przypominają nam o nich ozdoby w sklepowych witrynach, rabaty na prezenty i nasi bliscy, którzy coraz częściej dopytują, jakie smakołyki pojawią się wówczas na stole. ...

W sosie na Święta, czyli jak łączyć sosy z poszczególnymi gatunkami mięsa

2014-12-10
Zdjęcie: W sosie na Święta, czyli jak łączyć sosy z poszczególnymi gatunkami mięsaW sosie na Święta, czyli jak łączyć sosy z poszczególnymi gatunkami mięsa

Sosy to osobny, niezwykle bogaty, rozdział w sztuce kulinarnej. Dlatego warto znać kilka podstawowych zasad, którymi należy kierować się przy wyborze sosu do zaplanowanego dania, oraz przede wszystkim - jak taki pyszny sos przyrządzić najlepiej. ...