
Zapiekanka to niezwykle popularny wybór na obiad. Nic w tym dziwnego - wystarczy naczynie żaroodporne i dowolna kombinacja składników, a potem już tylko spokojne czekanie, aż smakowity zapach rozniesie się po całym domu. ...
Teraz, gdy temperatury spadają poniżej zera, a zanim wyjdziemy z domu, zakładamy nasze najcieplejsze kurtki i płaszcze, coraz chętniej jemy ciepłe, pożywne dania mięsne, m.in. dania duszone. Jak je przygotować? Oto kilka porad szefa kuchni oraz sprawdzone przepisy. ...
I znowu zbliża się wyjątkowy czas świąt Bożego Narodzenia. Przed nami najprzyjemniejsza część roku: spotkania z bliskimi, wolne od pracy dni, prezenty oraz pysznie zastawiony stół. No właśnie… I tu pojawia się tradycyjne pytanie - co przygotować w tym roku na święta? ...
Święta coraz bliżej i nikt już nie ma co do tego wątpliwości. Przypominają nam o nich ozdoby w sklepowych witrynach, rabaty na prezenty i nasi bliscy, którzy coraz częściej dopytują, jakie smakołyki pojawią się wówczas na stole. ...
Sosy to osobny, niezwykle bogaty, rozdział w sztuce kulinarnej. Dlatego warto znać kilka podstawowych zasad, którymi należy kierować się przy wyborze sosu do zaplanowanego dania, oraz przede wszystkim - jak taki pyszny sos przyrządzić najlepiej. ...