
Są prawdziwą ozdobą dania. Wieńczą doskonałe mięsa pieczone i smażone. Nadają im aromat, smak i atrakcyjny wygląd. Obowiązkowe na świątecznym stole. Sosy. Powinny być aromatyczne, idealnie doprawione, o odpowiedniej konsystencji. ...
Oto prawdziwa rewolucja – na półkach sklepowych dostępne są już Esencje do sosów Knorr, które pomogą przyrządzić nasze ulubione sosy do drugich dań. Gęsty, przygotowany w domu sos o prawdziwie głębokim smaku będzie doskonałym dopełnieniem mięs pieczonych lub smażonych. ...
Różne są sposoby przyrządzania mięsa, a wybór metody, według której powstanie obiad, zależy m.in. od okazji i od pory roku. Gdy nadchodzi jesień i zima, chętniej sięgamy po pieczone dania, które rozgrzewają nas od środka. ...
Chrupiąca skórka, ziemniaczane wnętrze, apetyczny kolor. O czym mowa? O plackach ziemniaczanych! Po węgiersku, po zbójnicku, po cygańsku - za każdą nazwą kryje się nieco inny sposób podania placków. Które wybieramy na dzisiejszy obiad? Oto krótki poradnik inspirowany ulubionymi przepisami szefa kuchni Knorr Piotra Murawskiego. ...
W sezonie jesienno-zimowym szukamy sposobów na niskie temperatury i nieprzychylne warunki atmosferyczne za oknem. Jednym z frontów walki o dobry humor jest nasza kuchnia. W codziennym menu do łask wracają wszelkie dania na ciepło, zwłaszcza te gotowane. ...