Komunikaty prasowe

Szybko czy powoli? Poradnik Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr

2014-11-12
Zdjęcie: Szybko czy powoli? Poradnik Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań KnorrSzybko czy powoli? Poradnik Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr

Wybór metody gotowania - krótkiej obróbki termicznej (np. smażenia) lub długiej i powolnej (np. duszenia) - zależy przede wszystkim od gatunku mięsa oraz tego, którą jego część chcemy przygotować. Części, których zwierzęta używają najbardziej intensywnie, mają więcej tkanki łącznej, którą najlepiej rozmiękczyć i skruszyć w procesie długotrwałego gotowania, duszenia lub powolnego pieczenia. ...

Uduś! Będzie smacznie. Poradnik na temat mięs duszonych

2014-11-05
Zdjęcie: Uduś! Będzie smacznie. Poradnik na temat mięs duszonychUduś! Będzie smacznie. Poradnik na temat mięs duszonych

Czy zastanawiasz się czasem, jaką metodę przyrządzania dań lubisz najbardziej? Badania przeprowadzone na zlecenie marki Knorr mówią, że Polacy uwielbiają dania duszone - przyrządzają ich aż 370 mln rocznie. ...

Zupa krem - na chłody i mrozy

2014-11-03
Zdjęcie: Zupa krem - na chłody i mrozyZupa krem - na chłody i mrozy

Zupy gotujemy od wieków, bo już w prastarych czasach ludzie poszukiwali smacznych i wygodnych sposobów na zjedzenie warzyw i wykorzystanie kości zwierzęcych. Z biegiem czasu zupy przeszły swoją ewolucję i dziś w dobie mikserów i robotów kuchennych obok tradycyjnych zup klarownych nastała moda na zupy kremy. ...

Dynia w roli głównej. Poradnik szefa kuchni

2014-10-30
Zdjęcie: Dynia w roli głównej. Poradnik szefa kuchniDynia w roli głównej. Poradnik szefa kuchni

To ciekawe, że gdy Krzysztof Kolumb przywiózł dynię do Europy, traktowano ją początkowo wyłącznie jako roślinę ozdobną. Stosunkowo szybko odkryto jej walory smakowe i około 100 lat później uprawiana była już niemal na całym kontynencie. ...

Viva la pasta! Oto Światowy Dzień Makaronu

2014-10-24
Zdjęcie: Viva la pasta! Oto Światowy Dzień MakaronuViva la pasta! Oto Światowy Dzień Makaronu

Dzień 25. października to wyjątkowo smakowita data w kalendarzu - na całym świecie obchodzony jest Dzień Makaronu. Wszyscy wielbiciele nitek, świderków i rurek mają wtedy swoje święto, natomiast ci, którzy nie odkryli jeszcze kulinarnych możliwości makaronu, mają doskonałą okazję, by się w nim rozsmakować. ...