Komunikaty prasowe

Połączy was smak! Propozycje kulinarne na Walentynki

2015-02-13
Zdjęcie: Połączy was smak! Propozycje kulinarne na WalentynkiPołączy was smak! Propozycje kulinarne na Walentynki

14 lutego łączy i dzieli. Część z nas ochoczo rezerwuje na tę datę kino czy stolik w ulubionej restauracji, część stanowczo ją odrzuca, jeszcze inni świętują w zaciszu domowym, przygotowując na ten dzień coś wyjątkowego. ...

Międzynarodowy Dzień Pizzy - pysznie na okrągło

2015-02-09
Zdjęcie: Międzynarodowy Dzień Pizzy - pysznie na okrągłoMiędzynarodowy Dzień Pizzy - pysznie na okrągło

Zanim nadejdzie Tłusty Czwartek, warto zatrzymać się przy jeszcze jednej dacie w kalendarzu – w poniedziałek 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To święto nie tylko tych, co lubią szybko zjeść „w przelocie” pyszny trójkącik, ale celebrować go powinni wszyscy entuzjaści pysznego jedzenia. ...

Dusimy na zdrowie. Poradnik specjalisty ds. żywienia

2015-01-30
Zdjęcie: Dusimy na zdrowie. Poradnik specjalisty ds. żywieniaDusimy na zdrowie. Poradnik specjalisty ds. żywienia

Duszenie to proces długiego gotowania, w skutek którego miękną i kruszeją włókna mięsa. Wydobywające się z mięsa soki nadają potrawie głęboki smak i aromat, a całość w połączeniu z dodatkami warzywnymi, ziołami i przyprawami tworzy pyszne dania przywołujące wspomnienie domu rodzinnego. ...

Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek… czyli o suszeniu żywności

2015-01-21
Zdjęcie: Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek… czyli o suszeniu żywnościDawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek… czyli o suszeniu żywności

Czy zastanawiałaś/eś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opakowań? Okazuje się, że sposób, który opracowali był tak dobry, że stosujemy go z powodzeniem do dziś. ...

Szpinak w zimowym wydaniu

2015-01-16
Zdjęcie: Szpinak w zimowym wydaniuSzpinak w zimowym wydaniu

Jesienią i zimą czujemy wzmożone zapotrzebowanie na to, co trudno dostępne, czyli ciepłe promienie słoneczne i witaminy pochodzące ze świeżych warzyw i owoców. Oczywiście nie powinniśmy się poddawać zimowej chandrze i starać się uzupełniać te braki najlepiej jak potrafimy. ...