
Do jakich potraw wykorzystywać winogrona? Do czego użyć liści winorośli? Czy rodzynki pasują tylko do słodkości? O roli winogron w kulinarnych poczynaniach opowiada szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. Owoce winogron Owoce winogron pasują doskonale do wszelkiego rodzaju sałatek. ...
Po latach zapomnienia wraca do naszych łask i na nasze talerze. Kasza przestaje kojarzyć się jedynie z obowiązkowym dodatkiem do gulaszu mięsnego i odkrywa swoje różne smaczne oblicza. Ze zdziwieniem słuchamy, że można przyrządzić z niej nawet deser i że niesie w sobie więcej wartości odżywczych niż makaron, ryż czy ziemniaki. ...
Marka Knorr chce być blisko swoich konsumentów na co dzień i od święta, dostarczając im inspiracji na dania, których smak gwarantują szefowie kuchni. Dlatego w przedświątecznych zakupach konsumentom będą pomagać specjalne minipaletki z najlepiej w tym okresie rotującymi produktami Knorr. Minipaletki, zamawiane u dystrybutorów, są dużą pomocą dla właścicieli tradycyjnych sklepów. ...
Niestety, karnawał dobiega końca. Bawiliśmy się, siedzieliśmy przy suto zastawionych stołach. Ale jeszcze zanim rozpoczniemy okres Wielkiego Postu, już dziś Śledzik – czas na pyszne rybne przekąski! Słowo karnawał pochodzi od łacińskich: caro, czyli mięso, oraz vale – bywaj. ...
Ciężki dzień w pracy? Nawał domowych obowiązków? Marzysz o chwili przyjemności? To doskonały moment na Rozkosze Podniebienia! Nowa linia Gorącego Kubka Knorr to 5 pysznych, idealnie kremowych zup o nietuzinkowych smakach i wyszukanej recepturze. ...