Komunikaty prasowe

Światowy Dzień Żywności 2015. Marka Knorr włącza się w inicjatywę ONZ

2015-10-16
Zdjęcie: Światowy Dzień Żywności 2015. Marka Knorr włącza się w inicjatywę ONZŚwiatowy Dzień Żywności 2015. Marka Knorr włącza się w inicjatywę ONZ

16 października obchodzony jest Światowy Dzień Żywności proklamowany przez Organizację Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO). Ten szczególny dzień jest znakomitą okazją do zwrócenia uwagi na globalny problem głodu i niedożywienia, z którym walkę podejmuje także Unilever na czele z marką Knorr.

Co jest w tej torebce? Produkty Knorr bez tajemnic

2015-10-14
Zdjęcie: Co jest w tej torebce? Produkty Knorr bez tajemnicCo jest w tej torebce? Produkty Knorr bez tajemnic

Co znajdziemy w torebce z produktem Knorr? Choć obiegowe opinie są rożne, warto przyjrzeć się rzeczywistemu składowi oraz drodze powstawania produktu. Okazuje się bowiem, że w tej przysłowiowej torebce znajdują się przede wszystkim suszone warzywa, zioła i przyprawy, skomponowane przez szefów kuchni Knorr w odpowiednich proporcjach. ...

Co jest w tej torebce? O produktach suchych do gotowania. Konferencja marki Knorr

2015-10-12
Zdjęcie: Co jest w tej torebce? O produktach suchych do gotowania. Konferencja marki KnorrCo jest w tej torebce? O produktach suchych do gotowania. Konferencja marki Knorr

Jak powstają produkty marki Knorr? Odpowiedź na to pytanie była celem konferencji prasowej zorganizowanej 8 października w warszawskiej restauracji Boathouse. Przedstawiciele mediów: wydawnictw prasowych, portali internetowych, radio oraz blogerzy mogli przekonać się, jak wygląda droga powstawania produktu Knorr, a nawet samemu go skomponować. ...

Jak śliwka w... kuchni?

2015-10-02
Zdjęcie: Jak śliwka w... kuchni?Jak śliwka w... kuchni?

Wiele owoców jest wykorzystywanych w wykwintnej kuchni, jednak niewiele z nich tak jak śliwka potrafi nadać daniu wytworności. Zwykła pieczeń podana z tym owocem nabiera szlachetności. Śliwka ma wyjątkowe miejsce w kulinariach, kojarzone z początkiem jesieni. ...

Grzyby - szlachetny smak jesieni

2015-09-28
Zdjęcie: Grzyby - szlachetny smak jesieniGrzyby - szlachetny smak jesieni

Każda pora roku smakuje inaczej. Jesień, a zwłaszcza jej początek, to okres, kiedy kuchnię w swoje posiadanie przejmują największe skarby lasów - grzyby. Aromatyczne, świetnie wpisane w naszą tradycję kulinarną, cieszą podniebienie niepowtarzalnym smakiem. ...