16 października obchodzony jest Światowy Dzień Żywności proklamowany przez Organizację Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO). Ten szczególny dzień jest znakomitą okazją do zwrócenia uwagi na globalny problem głodu i niedożywienia, z którym walkę podejmuje także Unilever na czele z marką Knorr.
Co znajdziemy w torebce z produktem Knorr? Choć obiegowe opinie są rożne, warto przyjrzeć się rzeczywistemu składowi oraz drodze powstawania produktu. Okazuje się bowiem, że w tej przysłowiowej torebce znajdują się przede wszystkim suszone warzywa, zioła i przyprawy, skomponowane przez szefów kuchni Knorr w odpowiednich proporcjach. ...
Jak powstają produkty marki Knorr? Odpowiedź na to pytanie była celem konferencji prasowej zorganizowanej 8 października w warszawskiej restauracji Boathouse. Przedstawiciele mediów: wydawnictw prasowych, portali internetowych, radio oraz blogerzy mogli przekonać się, jak wygląda droga powstawania produktu Knorr, a nawet samemu go skomponować. ...
Wiele owoców jest wykorzystywanych w wykwintnej kuchni, jednak niewiele z nich tak jak śliwka potrafi nadać daniu wytworności. Zwykła pieczeń podana z tym owocem nabiera szlachetności. Śliwka ma wyjątkowe miejsce w kulinariach, kojarzone z początkiem jesieni. ...
Każda pora roku smakuje inaczej. Jesień, a zwłaszcza jej początek, to okres, kiedy kuchnię w swoje posiadanie przejmują największe skarby lasów - grzyby. Aromatyczne, świetnie wpisane w naszą tradycję kulinarną, cieszą podniebienie niepowtarzalnym smakiem. ...