Komunikaty prasowe

Wiosna, ach to ty! Przepisy na wiosenne przysmaki

2019-03-25
Zdjęcie: Wiosna, ach to ty! Przepisy na wiosenne przysmakiWiosna, ach to ty! Przepisy na wiosenne przysmaki

Zapachniało, zajaśniało… – długo wyczekiwany koniec zimy ewidentnie jest już w powietrzu. Podobno jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale widok sklepowych półek i stoisk targowych, uginających się pod ciężarem świeżych nowalijek to już całkiem wiarygodna poszlaka. ...

Wkrocz w Nowy Rok w pysznym stylu! Najlepsze noworoczne przepisy na smaczny obiad

2019-01-22
Zdjęcie: Wkrocz w Nowy Rok w pysznym stylu!  Najlepsze noworoczne przepisy na smaczny obiadWkrocz w Nowy Rok w pysznym stylu! Najlepsze noworoczne przepisy na smaczny obiad

Z pewnością większość z nas ma jakieś noworoczne postanowienia. Najczęściej dotyczą one utraty wagi, rzucenia różnorodnych nałogów, zmiany pracy i osiągania wyższych zarobków. Czasem też pragniemy zmienić coś w naszym żywieniu. ...

5 sposobów na jesienne dania z grzybami

2018-10-16
Zdjęcie: 5 sposobów na jesienne dania z grzybami5 sposobów na jesienne dania z grzybami

Kurki, rydze, podgrzybki, maślaki czy szlachetne borowiki? To zaledwie garstka smakowitości, jakimi jesienią obdarowują nas polskie lasy. Ta pora roku emocjonuje szczególnie mocno zapalonych grzybiarzy, ale stanowi również niewyczerpane źródło inspiracji dla kulinarnych pasjonatów. ...

Co w garnku piszczy? Nowości z linii Naturalnie Smaczne! Knorr

2018-07-23
Zdjęcie: Co w garnku piszczy? Nowości z linii Naturalnie Smaczne! KnorrCo w garnku piszczy? Nowości z linii Naturalnie Smaczne! Knorr

Co ugotować na dzisiejszy obiad? Z odpowiedzią przychodzi marka Knorr, która prezentuje kolejne nowości z linii Naturalnie Smaczne!: Chłopski garnek, Fasolka po bretońsku, Spaghetti Carbonara, Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i Do kurczaka w sosie pieczarkowym. ...

Co? Kapusta? Głowa… pełna witamin i kulinarnych inspiracji

2018-01-24
Zdjęcie: Co? Kapusta?  Głowa… pełna witamin i kulinarnych inspiracjiCo? Kapusta? Głowa… pełna witamin i kulinarnych inspiracji

Pochodzenie kapusty jest ściśle związane z krajami Basenu Morza Śródziemnego. To właśnie z tych terenów dotarła do niemal wszystkich państw Europy. Do Polski, za pośrednictwem kuchni niemieckiej, trafiła ok. XIV wieku. ...