Komunikaty prasowe

1 lipca – Międzynarodowy Dzień Owoców. Owocowe love – do wyboru, do koloru!

2017-06-30
Zdjęcie: 1 lipca – Międzynarodowy Dzień Owoców. Owocowe love – do wyboru, do koloru!1 lipca – Międzynarodowy Dzień Owoców. Owocowe love – do wyboru, do koloru!

Pasują do sałatek, deserów, na grilla, jako przekąska i dodatek do obiadu. Mowa oczywiście o owocach! Pyszne i zdrowe, 1 lipca mają swoje święto – Międzynarodowy Dzień Owoców.

4 sposoby na letnie „fit” sałatki

2017-06-14
Zdjęcie: 4 sposoby na letnie „fit” sałatki4 sposoby na letnie „fit” sałatki

Lato to idealny czas na lekkie i zdrowe przekąski! W tej roli świetnie sprawdzą się „fit” sałatki. Pomogą w utrzymaniu smukłej sylwetki. Jednocześnie będą pysznym wyborem na lunch do pracy czy spotkanie z przyjaciółmi. ...

Rukola, roszponka czy radicchio? Komponujemy letnie sałatki!

2017-05-31
Zdjęcie: Rukola, roszponka czy radicchio? Komponujemy letnie sałatki!Rukola, roszponka czy radicchio? Komponujemy letnie sałatki!

Ile rodzajów sałat, tyle wyjątkowych potraw. Są one świetnym składnikiem letnich sałatek, dodatkiem do dań mięsnych i mogą stanowić zdrową przekąskę do pracy. Do wyboru: chrupiąca lodowa, włoska rukola, roszponka, cykoria lub bordowa sałata radicchio. 

Trybula, gorczyca i biały pieprz, czyli jak podkreślić smak wiosennych sałatek?

2017-05-17
Zdjęcie: Trybula, gorczyca i biały pieprz, czyli jak podkreślić smak wiosennych sałatek?Trybula, gorczyca i biały pieprz, czyli jak podkreślić smak wiosennych sałatek?

Znane od setek lat, odpowiadają w kuchni za wyjątkowy smak potraw, także sałatek. Zioła są bowiem składnikami dressingów, które decydują o charakterze warzywnych kompozycji. Dzięki nim połączenie dobrze nam znanych warzyw czy owoców może stać się wykwintnym daniem. ...

Słoik do pracy? Tak – wypełniony sałatkami! Przepisy na wiosenny lunch

2017-05-04
Zdjęcie: Słoik do pracy? Tak – wypełniony sałatkami! Przepisy na wiosenny lunchSłoik do pracy? Tak – wypełniony sałatkami! Przepisy na wiosenny lunch

Co na lunch? Zaczynające pysznić się na straganach warzywa aż się proszą, by po nie sięgnąć! Zamiast tradycyjnego obiadu lub drugiego śniadania do pracy możemy przygotować pyszne, obfite w witaminy i inne składniki mineralne, sałatki. ...