Komunikaty prasowe

Trybula, gorczyca i biały pieprz, czyli jak podkreślić smak wiosennych sałatek?

2017-05-17
Zdjęcie: Trybula, gorczyca i biały pieprz, czyli jak podkreślić smak wiosennych sałatek?Trybula, gorczyca i biały pieprz, czyli jak podkreślić smak wiosennych sałatek?

Znane od setek lat, odpowiadają w kuchni za wyjątkowy smak potraw, także sałatek. Zioła są bowiem składnikami dressingów, które decydują o charakterze warzywnych kompozycji. Dzięki nim połączenie dobrze nam znanych warzyw czy owoców może stać się wykwintnym daniem. ...

Słoik do pracy? Tak – wypełniony sałatkami! Przepisy na wiosenny lunch

2017-05-04
Zdjęcie: Słoik do pracy? Tak – wypełniony sałatkami! Przepisy na wiosenny lunchSłoik do pracy? Tak – wypełniony sałatkami! Przepisy na wiosenny lunch

Co na lunch? Zaczynające pysznić się na straganach warzywa aż się proszą, by po nie sięgnąć! Zamiast tradycyjnego obiadu lub drugiego śniadania do pracy możemy przygotować pyszne, obfite w witaminy i inne składniki mineralne, sałatki. ...

NOWOŚĆ! Sosy sałatkowe Naturalnie smaczne!

2017-04-20
Zdjęcie: NOWOŚĆ! Sosy sałatkowe Naturalnie smaczne!NOWOŚĆ! Sosy sałatkowe Naturalnie smaczne!

Knorr Naturalnie smaczne sałatki - na 100%! Oto zupełna nowość! Już teraz możemy sięgać po nowe Sosy sałatkowe Naturalnie Smaczne Knorr. W ich składzie znajdziemy tylko naturalne składniki znane każdemu z własnej kuchni lub nawet domowego ogródka, m.in. warzywa, zioła i przyprawy, takie jak papryka, koperek, pietruszka. ...

Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

2017-04-07
Zdjęcie: Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menuRoślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

Tradycyjne elementy wielkanocnego stołu? Jajka, wędliny, żur - wymiennie z barszczem białym, biała kiełbasa, mazurki i piaskowe baby. Czy czegoś tu nie brakuje? Gdzie w tym wszystkim są warzywa? Mają być one nieodzowną częścią każdego posiłku – zatem i wielkanocnego śniadania oraz obiadu.

O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

2017-04-06
Zdjęcie: O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych ŚwiątO Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

Jak zawsze będzie obficie: pachnące mięsa, gęste zupy, tradycyjne jajka, sałaty i sałatki, słodkie ciasta. O tym, co zrobić, aby Święta Wielkanocne nie okazały się dla nas zbyt „ciężkie” w skutkach, opowiada Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr. Rodzinne, świąteczne spotkanie z pewnością odbędzie się przy suto zastawionym stole i będzie mieć swój początek już z samego rana.