Komunikaty prasowe

Ile, jakie, dlaczego? Ciekawie o warzywach

2018-06-03
Zdjęcie: Ile, jakie, dlaczego? Ciekawie o warzywachIle, jakie, dlaczego? Ciekawie o warzywach

Ile warzyw spożywają Polacy, a ile zalecają instytucje zajmujące się żywieniem? Jak komponować posiłki, by realizować te zalecenia? Dlaczego warto jeść warzywa? Opowiada Joanna Piekarska, żywieniowiec Knorr, marki Fixów Rodzinnych. ...

Na zdrowie! Czyli wszystko, co powinieneś wiedzieć o warzywach

2018-05-29
Zdjęcie: Na zdrowie! Czyli wszystko, co powinieneś wiedzieć o warzywachNa zdrowie! Czyli wszystko, co powinieneś wiedzieć o warzywach

Wywiad z Joanną Piekarską, żywieniowcem Knorr, marką Fixów Rodzinnych Ile warzyw powinniśmy spożywać? W opublikowanej w 2016 roku Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej warzywa wraz z owocami zostały umiejscowione w jej dolnej części. ...

Nowość! Fixy Rodzinne Knorr – rodzinnie, warzywnie i bardzo smacznie!

2018-05-20
Zdjęcie: Nowość!  Fixy Rodzinne Knorr – rodzinnie, warzywnie i bardzo smacznie!Nowość! Fixy Rodzinne Knorr – rodzinnie, warzywnie i bardzo smacznie!

Jak włączyć do naszej codziennej diety więcej warzyw? To pytanie nurtuje wielu przygotowujących domowe posiłki. Z pomocą przychodzi marka Knorr, proponując zupełnie nową linię Fixów Rodzinnych, które dostarczą nam inspiracji na pomysłowe dania na bazie warzyw. ...

20 marca - Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. Jak świętować?

2018-03-20
Zdjęcie: 20 marca - Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. Jak świętować?20 marca - Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. Jak świętować?

Ile razy dziennie sięgasz po warzywa i owoce? Czy Twoja dieta składa się z odpowiedniej ilości produktów zbożowych? Dlaczego to takie istotne? „Wymienione produkty znajdują się w dolnej części Piramidy Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej, co oznacza, że są niezwykle istotne w naszej codziennej diecie, stanowiąc podstawę zdrowej, zróżnicowanej i zbilansowanej diety. ...

Co? Kapusta? Głowa… pełna witamin i kulinarnych inspiracji

2018-01-24
Zdjęcie: Co? Kapusta?  Głowa… pełna witamin i kulinarnych inspiracjiCo? Kapusta? Głowa… pełna witamin i kulinarnych inspiracji

Pochodzenie kapusty jest ściśle związane z krajami Basenu Morza Śródziemnego. To właśnie z tych terenów dotarła do niemal wszystkich państw Europy. Do Polski, za pośrednictwem kuchni niemieckiej, trafiła ok. XIV wieku. ...