Komunikaty prasowe

19 kwietnia Dzień Czosnku: Czosnek inaczej – ciekawe inspiracje na dania z czosnkiem w roli głównej

2021-04-15
Zdjęcie: 19 kwietnia Dzień Czosnku: Czosnek inaczej – ciekawe inspiracje na dania z czosnkiem w roli głównej19 kwietnia Dzień Czosnku: Czosnek inaczej – ciekawe inspiracje na dania z czosnkiem w roli głównej

Starożytni Egipcjanie wierzyli, że dodaje odwagi. W średniowieczu noszono go jako amulet. Jako jego ojczyznę wskazuje się Azję, lecz aktualnie stanowi ważny składnik kuchni niemal całego świata. Mowa o czosnku, oczywiście! Choć z produktem tym związana jest niejedna fantastyczna legenda, z okazji Dnia Czosnku szef kuchni Knorr poleca przyjrzeć się bliżej jego kulinarnym zastosowaniom...

5 pomysłów na pyszną Wielkanoc

2021-03-29
Zdjęcie: 5 pomysłów na pyszną Wielkanoc5 pomysłów na pyszną Wielkanoc

Święta w Polsce nierozerwalnie związane są z jedzeniem. Na niektóre przysmaki wielu smakoszów czeka z utęsknieniem przez cały rok. Nie inaczej jest w przypadku Wielkanocy. Uroczyste spotkania przy stole wymagają specjalnej oprawy kulinarnej. ...

Gramy w zielone - 4 sposoby na szpinak

2021-03-23
Zdjęcie: Gramy w zielone - 4 sposoby na szpinakGramy w zielone - 4 sposoby na szpinak

Niedawno świętowaliśmy oficjalne rozpoczęcie kalendarzowej wiosny, więc to doskonały pretekst, by wprowadzić na swoje talerze więcej barw. Jaki jest najmodniejszy kolor tego sezonu? Stawiamy na zieleń! Obchodzony 26 marca Międzynarodowy Dzień Szpinaku to idealna sposobność, by poznać smaczne propozycje szefa kuchni Knorr na podanie tego warzywa i włączenie go do swoich wiosennych specjałów. ...

Wielkanocny niezbędnik kulinarny - przygotuj święta ze smakiem

2021-03-18
Zdjęcie: Wielkanocny niezbędnik kulinarny - przygotuj święta ze smakiemWielkanocny niezbędnik kulinarny - przygotuj święta ze smakiem

Tradycyjny barszcz biały, wiosenne sałatki, soczysta pieczeń, aromatyczny pasztet czy faszerowane jajka – w świątecznym menu co roku odnajdujemy dobrze znane, klasyczne smaki. Jednak, aby zbliżająca się Wielkanoc wypadła perfekcyjnie, warto solidnie się do niej przygotować. ...

Sałatkowe S.O.S. – inspiracje na sałatki na progu wiosny

2021-03-03
Zdjęcie: Sałatkowe S.O.S. – inspiracje na sałatki na progu wiosnySałatkowe S.O.S. – inspiracje na sałatki na progu wiosny

Po długiej zimie z niecierpliwością wypatrujemy pierwszych sygnałów wiosny. Potrzeba kontaktu ze słońcem nie jest tego jedynym powodem. Zimowe jadłospisy, w których królują rozgrzewające dania jednogarnkowe: zupy, gulasze i bigosy, większości z nas zdążyły się znudzić. ...