Każdemu z nas zapewne nie raz zdarzyło się zatrzymać nad kartą dań w restauracji przez dłuższą chwilę, w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie, co kryje się pod wyjątkowo dla nas brzmiącą nazwą potrawy. W takich momentach, z jednej strony odczuwamy ciekawość, ale z drugiej obawę: jak się tę nazwę wymawia? Czym to się je? A jak to smakuje? Te i inne pytania budzić mogą w nas wątpliwości,...
Liczne spotkania przy grillu wymagają od nas pewnej dozy kreatywności. Wypieczona karkówka i chrupiąca kiełbaska mogą oczywiście za każdym razem smakować tak samo dobrze, jednak warto urozmaicić je dodatkami, które równie dobrze wpiszą się w nasze grillowe menu.
Tych kilka wolnych dni wytchnienia na początku maja to okres, który bardzo dobrze kojarzy się nam z czasem spędzanym na świeżym powietrzu, przede wszystkim - przy grillu. Tradycyjna kiełbaska i skrzydełka z rusztu to jednak nie jedyne propozycje, którymi zachwycić możemy naszych gości.
Nic nie daje takiej radości, jak chwile spędzone w gronie najbliższych, zgromadzonych wokół wypełnionego pysznym jedzeniem, wspólnego stołu. Szczególnie, gdy piękna pogoda wyjątkowo skutecznie zachęca nas do przebywania na świeżym powietrzu. ...
Wraz z rozpoczęciem sezonu grillowego startuje akcja „3 kroki do idealnego grilla”, będąca wspólną inicjatywą Knorr i Hellmann’s - dwóch marek kulinarnych należących do firmy Unilever.