Jesień to nie tylko kasztany oraz kolorowe liście upiększające krajobraz i szeleszczące pod butami. To również coraz chłodniejsza aura. Bez obaw, nawet najbardziej ponury dzień można rozjaśnić… smacznym posiłkiem. ...
Lublin – to właśnie tu miała miejsce przedświąteczna odsłona ogólnopolskiej akcji „Pomaganie przez gotowanie”, współorganizowanej przez Fundację Samodzielność od Kuchni i markę Knorr. W ramach akcji odbyły się warsztaty kulinarne dla wychowanków lubelskich domów dziecka. ...
Lodówka świeci pustkami, a czasu na zakupy brakuje? W takich sytuacjach najbardziej docenia się apetyczne zapasy zamknięte w słoikach. Leczo, potrawki, sałatki jarzynowe, grzyby i owoce – w wekach można schować cały posiłek i nic nie zastąpi smaku własnoręcznie przyrządzonych specjałów. ...
Sezon letni przyzwyczaił nas do bogactwa świeżych warzyw i owoców. Nadejście jesieni jednak wcale nie musi być zapowiedzią nudy w jadłospisach. Wręcz przeciwnie! Przekonajcie się, że doskonałe smaki tej pory roku z powodzeniem wypełnią kuchnie i talerze. ...
Spaghetti, świderki, kokardki, muszelki i kolanka – to tylko część z makaronów, które pojawiają się na stołach smakoszy z niemalże całego świata. W kuchni doceniane za łatwość i szybkość przygotowania oraz za ogromną różnorodność w kształtach, kolorach i zastosowaniach. ...