Komunikaty prasowe

20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów

2017-01-18
Zdjęcie: 20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów

20 stycznia to ten dzień - Dzień Bigosu! Ta potrawa, której my-Polacy czujemy się mistrzami, zasługuje na swoje święto, bo potrafimy ją przygotować na tysiące różnych sposobów. Każde danie będzie smakować inaczej, ale zawsze - wyjątkowo.

Dzień Pikantnych Potraw. Czosnek, chilli i tabasco, czyli ogień w kuchni!

2017-01-13
Zdjęcie: Dzień Pikantnych Potraw. Czosnek, chilli i tabasco, czyli ogień w kuchni!Dzień Pikantnych Potraw. Czosnek, chilli i tabasco, czyli ogień w kuchni!

16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw. To święto wszystkich miłośników ostrzejszych smaków. Żeby je uczcić, dodajmy trochę pikanterii do naszych dań w postaci chilli, czosnku, papryki lub sosu tabasco. ...

Jak skomponować menu na Sylwestra? Pomysły na przekąski, dania gorące i sałatki

2016-12-28
Zdjęcie: Jak skomponować menu na Sylwestra? Pomysły na przekąski, dania gorące i sałatkiJak skomponować menu na Sylwestra? Pomysły na przekąski, dania gorące i sałatki

Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań.

Jak nie przytyć w Święta? Kilka porad od żywieniowca

2016-12-16
Zdjęcie: Jak nie przytyć w Święta? Kilka porad od żywieniowcaJak nie przytyć w Święta? Kilka porad od żywieniowca

W Święta Bożego Narodzenia na stole znajduje się tyle pyszności, że ciężko pamiętać o diecie. Obiecujemy sobie, że później zrzucimy zbędne kilogramy. A wystarczy podczas Świąt przestrzegać kilku zasad, by bez wyrzutów sumienia spędzać czas przy świątecznym stole.

Świąteczne wpadki w kuchni. Jak uratować bożonarodzeniowe dania?

2016-12-14
Zdjęcie: Świąteczne wpadki w kuchni.  Jak uratować bożonarodzeniowe dania?Świąteczne wpadki w kuchni. Jak uratować bożonarodzeniowe dania?

Święta nie odbędą się bez tradycyjnych potraw. Planujemy wcześniej, robimy zakupy, a jednak zdarza się, że podczas gotowania barszcz nagle traci kolor, a pieczone mięso wychodzi za suche. Co zrobić w takiej sytuacji? Oto kilka porad Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr, jak poradzić sobie w kryzysowej sytuacji i uratować świąteczne potrawy.