Komunikaty prasowe

Wielkanocny pasztet w trzech odsłonach

2020-04-01
Zdjęcie: Wielkanocny pasztet w trzech odsłonachWielkanocny pasztet w trzech odsłonach

Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. ...

Wspólne gotowanie jest super. Zamień obowiązek w dobrą zabawę dla całej rodziny

2020-03-26
Zdjęcie: Wspólne gotowanie jest super. Zamień obowiązek w dobrą zabawę dla całej rodzinyWspólne gotowanie jest super. Zamień obowiązek w dobrą zabawę dla całej rodziny

Gotowanie może być fantastycznym sposobem na oderwanie się od przyziemnych spraw związanych z pracą lub pomysłem na spędzenie czasu w gronie najbliższych. Zwłaszcza gdy okoliczności nie sprzyjają wychodzeniu z mieszkania. ...

Chodź, pomaluj swój świat… na zielono. Apetyczne przepisy na Międzynarodowy Dzień Szpinaku

2020-03-24
Zdjęcie: Chodź, pomaluj swój świat… na zielono. Apetyczne przepisy na Międzynarodowy Dzień SzpinakuChodź, pomaluj swój świat… na zielono. Apetyczne przepisy na Międzynarodowy Dzień Szpinaku

Świętować można z różnych okazji. Boże Narodzenie jednoznacznie kojarzy się z czerwonym barszczem i zupą grzybową, a Wielkanoc to świetny pretekst do zajadania się żurem i jajkami na tysiąc sposobów. Kalendarz jest jednak wypełniony wieloma innymi, smakowitymi datami. ...

Obudź się z zimowego snu. Wiosenne porządki w menu

2020-03-19
Zdjęcie: Obudź się z zimowego snu. Wiosenne porządki w menuObudź się z zimowego snu. Wiosenne porządki w menu

Na ten moment czekaliśmy długo. Nareszcie żegnamy zimę, która powoli ustępuje dużo cieplejszej porze roku. Natura budzi się do życia – to najlepszy czas, by zweryfikować swoje dotychczasowe przyzwyczajenia. ...

W marcu jak w garncu! Przepisy na wiosenne dania jednogarnkowe

2020-03-02
Zdjęcie: W marcu jak w garncu! Przepisy na wiosenne dania jednogarnkoweW marcu jak w garncu! Przepisy na wiosenne dania jednogarnkowe

Leczo, gulasze i bigosy zwykle kojarzą się z sezonem jesienno-zimowym, kiedy to najchętniej sięgamy po rozgrzewające kompozycje, wypełnione po brzegi apetycznymi przysmakami. Jak mówi jednak słynne powiedzenie: w marcu jak w garncu. ...