W sezonie jesienno-zimowym szukamy sposobów na niskie temperatury i nieprzychylne warunki atmosferyczne za oknem. Jednym z frontów walki o dobry humor jest nasza kuchnia. W codziennym menu do łask wracają wszelkie dania na ciepło, zwłaszcza te gotowane. ...
Zupy gotujemy od wieków, bo już w prastarych czasach ludzie poszukiwali smacznych i wygodnych sposobów na zjedzenie warzyw i wykorzystanie kości zwierzęcych. Z biegiem czasu zupy przeszły swoją ewolucję i dziś w dobie mikserów i robotów kuchennych obok tradycyjnych zup klarownych nastała moda na zupy kremy. ...
Już teraz możemy sięgnąć po ekologiczne kostki rosołowe Knorr: Rosół z kury Knorr oraz Rosół warzywny Knorr. Zdobyły one specjalny atest, czego dowodem jest umieszczony na opakowaniu znak Rolnictwa Ekologicznego. ...
Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. ...
Gulasze, potrawki, cielęcina lub wieprzowina z cebulką, kurczak z warzywami – uwielbiamy dania duszone. Przygotowujemy je często, niezwykle chętnie podajemy na rodzinny obiad. Jednak równie często mamy problem z doprawieniem dania, które traci smak w dłuższym procesie duszenia. ...