Warzywa – od dziecka słyszymy, że należy je jeść, że powinniśmy sięgać po nie jak najczęściej. Dlaczego? Na które warzywa warto spojrzeć łaskawszym okiem podczas nadchodzących jesieni i zimy? W jaki sposób je przyrządzać? Jak doprawiać, by podkreślić ich smak? Jakich błędów unikać? Na te i wiele innych pytań odpowiadają Piotr Murawski, szef kuchni Knorr, oraz Iwonna Niegowska, specjalista żywienia marki Knorr. ...
Obchodzony 16 października Światowy Dzień Żywności to czas, kiedy w sposób szczególny myślimy o ludziach cierpiących z powodu głodu na całym świecie. Teraz dzięki współpracy Unilever i Światowego Programu Żywnościowego ONZ każdy z nas może ofiarować posiłek szkolny dla potrzebujących dzieci. ...
W naszych kuchniach zmiana warty. Żegnamy letnie sezonowe warzywa. Bez żalu, bo jednocześnie wśród przewodników po jesiennej kuchni witamy naszych ulubieńców, czyli grzyby. Prawdziwki, podgrzybki, koźlaki, maślaki, boczniaki, kurki… Ich obecność zwiastuje prawdziwe pyszności na rodzinnym stole. ...
Brokuły – jędrne, chrupiące, soczysto zielone. Wyśmienicie smakują, ale są także niezwykłą ozdobą przygotowywanych dań. Jakich? Oto propozycje szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. ...
To ona-papryka króluje teraz na naszych stołach. Na surowo, pieczona, faszerowana, w sałatkach… Do kulinarnych eksperymentów z papryką w roli głównej zachęca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. ...