Komunikaty prasowe

Smacznie, zdrowo, kolorowo… czyli warzywa na stół! Poradnik szefa kuchni oraz specjalisty żywienia Knorr

2013-10-17
Zdjęcie: Smacznie, zdrowo, kolorowo… czyli warzywa na stół! Poradnik szefa kuchni oraz specjalisty żywienia KnorrSmacznie, zdrowo, kolorowo… czyli warzywa na stół! Poradnik szefa kuchni oraz specjalisty żywienia Knorr

Warzywa – od dziecka słyszymy, że należy je jeść, że powinniśmy sięgać po nie jak najczęściej. Dlaczego? Na które warzywa warto spojrzeć łaskawszym okiem podczas nadchodzących jesieni i zimy? W jaki sposób je przyrządzać? Jak doprawiać, by podkreślić ich smak? Jakich błędów unikać? Na te i wiele innych pytań odpowiadają Piotr Murawski, szef kuchni Knorr, oraz Iwonna Niegowska, specjalista żywienia marki Knorr. ...

"1 LAJK = 1 POSIŁEK" Pomóż przekazać potrzebującym dzieciom szkolne posiłki

2013-10-15
Zdjęcie: "1 LAJK = 1 POSIŁEK" Pomóż przekazać potrzebującym dzieciom szkolne posiłki"1 LAJK = 1 POSIŁEK" Pomóż przekazać potrzebującym dzieciom szkolne posiłki

Obchodzony 16 października Światowy Dzień Żywności to czas, kiedy w sposób szczególny myślimy o ludziach cierpiących z powodu głodu na całym świecie. Teraz dzięki współpracy Unilever i Światowego Programu Żywnościowego ONZ każdy z nas może ofiarować posiłek szkolny dla potrzebujących dzieci. ...

Na grzyby marsz! Szef kuchni Knorr poleca przepisy na dania z grzybów

2013-10-08
Zdjęcie: Na grzyby marsz! Szef kuchni Knorr poleca przepisy na dania z grzybówNa grzyby marsz! Szef kuchni Knorr poleca przepisy na dania z grzybów

W naszych kuchniach zmiana warty. Żegnamy letnie sezonowe warzywa. Bez żalu, bo jednocześnie wśród przewodników po jesiennej kuchni witamy naszych ulubieńców, czyli grzyby. Prawdziwki, podgrzybki, koźlaki, maślaki, boczniaki, kurki… Ich obecność zwiastuje prawdziwe pyszności na rodzinnym stole. ...

Na zielono, czyli inspiracje na dania z brokułów

2013-10-01
Zdjęcie: Na zielono, czyli inspiracje na dania z brokułówNa zielono, czyli inspiracje na dania z brokułów

Brokuły – jędrne, chrupiące, soczysto zielone. Wyśmienicie smakują, ale są także niezwykłą ozdobą przygotowywanych dań. Jakich? Oto propozycje szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. ...

Gdy papryka znika…ze stołu! Inspiracje szefa kuchni Knorr na dania z papryki

2013-09-16
Zdjęcie: Gdy papryka znika…ze stołu! Inspiracje szefa kuchni Knorr na dania z paprykiGdy papryka znika…ze stołu! Inspiracje szefa kuchni Knorr na dania z papryki

To ona-papryka króluje teraz na naszych stołach. Na surowo, pieczona, faszerowana, w sałatkach… Do kulinarnych eksperymentów z papryką w roli głównej zachęca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. ...