Komunikaty prasowe

Sposób na niejadka! W nowym roku szkolnym z nowymi pomysłami

2014-09-02
Zdjęcie: Sposób na niejadka! W nowym roku szkolnym z nowymi pomysłamiSposób na niejadka! W nowym roku szkolnym z nowymi pomysłami

Obiad znowu niezjedzony? Zupa nietknięta? To częste rozterki przy domowym stole. Najczęściej ta niechęć dotyczy warzyw i owoców, które są przecież źródłem cennych składników odżywczych. Wydaje nam się, że próbowaliśmy już wszystkiego, by zachęcić dziecko do jedzenia? Polecamy kilka sposobów, jak pomóc dziecku zdrowo i z energią wkroczyć w nowy rok szkolny. ...

Sałatki z mięsem - pyszne dania na wakacyjne dni

2014-08-27
Zdjęcie: Sałatki z mięsem - pyszne dania na wakacyjne dniSałatki z mięsem - pyszne dania na wakacyjne dni

Latem nieco zmienia się nasza dieta. W upalne dni nie mamy ochoty na ciężkie potrawy, gorące zupy czy sosy. Chcemy jeść lekko, adekwatnie do pory roku, wykorzystując wysyp świeżych warzyw i owoców. Jednocześnie często nie chcemy rezygnować w tym czasie z mięsa. ...

Sałatki z owocami – zaskakująco pyszne

2014-08-20
Zdjęcie: Sałatki z owocami – zaskakująco pyszneSałatki z owocami – zaskakująco pyszne

Sierpień to czas, kiedy natura obdarowuje nas wyjątkowo hojnie. Wśród darów - dojrzałe letnie owoce. Możemy je zbierać we własnym ogrodzie, podczas spaceru po lesie czy po prostu kupić w korzystnej cenie na targowisku. ...

1001 sposobów na kurczaka

2014-08-18
Zdjęcie: 1001 sposobów na kurczaka1001 sposobów na kurczaka

Zastanawiasz się, co dziś zrobić na obiad? Jak dogodzić domownikom i sobie, czyli ugotować coś szybko, łatwo i smacznie? W takich sytuacjach najczęściej nasz wybór pada na mięso z kurczaka. Jemy je do kilku razy w tygodniu, co oznacza ogromną ilość obiadów w ciągu roku! Skąd brać pomysły, tak aby kurczak nam się nie znudził? Odpowiedź w poniższym artykule. ...

Jakie mięsa wybrać na grilla? Poradnik szefa kuchni

2014-08-08
Zdjęcie: Jakie mięsa wybrać na grilla? Poradnik szefa kuchniJakie mięsa wybrać na grilla? Poradnik szefa kuchni

Zwolennicy wieprzowiny delektują się aromatyczną karkówką i soczystymi stekami. Miłośnicy kurczaka zajadają się chrupiącymi skrzydełkami. A po rostbef i antrykot sięgają ci, którzy najbardziej cenią sobie szlachetną wołowinę. ...