Komunikaty prasowe

Zupa krem - na chłody i mrozy

2014-11-03
Zdjęcie: Zupa krem - na chłody i mrozyZupa krem - na chłody i mrozy

Zupy gotujemy od wieków, bo już w prastarych czasach ludzie poszukiwali smacznych i wygodnych sposobów na zjedzenie warzyw i wykorzystanie kości zwierzęcych. Z biegiem czasu zupy przeszły swoją ewolucję i dziś w dobie mikserów i robotów kuchennych obok tradycyjnych zup klarownych nastała moda na zupy kremy. ...

Dynia w roli głównej. Poradnik szefa kuchni

2014-10-30
Zdjęcie: Dynia w roli głównej. Poradnik szefa kuchniDynia w roli głównej. Poradnik szefa kuchni

To ciekawe, że gdy Krzysztof Kolumb przywiózł dynię do Europy, traktowano ją początkowo wyłącznie jako roślinę ozdobną. Stosunkowo szybko odkryto jej walory smakowe i około 100 lat później uprawiana była już niemal na całym kontynencie. ...

Viva la pasta! Oto Światowy Dzień Makaronu

2014-10-24
Zdjęcie: Viva la pasta! Oto Światowy Dzień MakaronuViva la pasta! Oto Światowy Dzień Makaronu

Dzień 25. października to wyjątkowo smakowita data w kalendarzu - na całym świecie obchodzony jest Dzień Makaronu. Wszyscy wielbiciele nitek, świderków i rurek mają wtedy swoje święto, natomiast ci, którzy nie odkryli jeszcze kulinarnych możliwości makaronu, mają doskonałą okazję, by się w nim rozsmakować. ...

Jakie mięso wybrać – na gulasz, do zrazów i bitek? Poradnik Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań

2014-10-22
Zdjęcie: Jakie mięso wybrać – na gulasz, do zrazów i bitek? Poradnik Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dańJakie mięso wybrać – na gulasz, do zrazów i bitek? Poradnik Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań

Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. ...

Marco Pierre White w Polsce - duszone dania bez tajemnic

2014-10-15
Zdjęcie: Marco Pierre White w Polsce - duszone dania bez tajemnicMarco Pierre White w Polsce - duszone dania bez tajemnic

To był wyjątkowy dzień – 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. ...