
Różne są sposoby przyrządzania mięsa, a wybór metody, według której powstanie obiad, zależy m.in. od okazji i od pory roku. Gdy nadchodzi jesień i zima, chętniej sięgamy po pieczone dania, które rozgrzewają nas od środka. ...
Chrupiąca skórka, ziemniaczane wnętrze, apetyczny kolor. O czym mowa? O plackach ziemniaczanych! Po węgiersku, po zbójnicku, po cygańsku - za każdą nazwą kryje się nieco inny sposób podania placków. Które wybieramy na dzisiejszy obiad? Oto krótki poradnik inspirowany ulubionymi przepisami szefa kuchni Knorr Piotra Murawskiego. ...
W sezonie jesienno-zimowym szukamy sposobów na niskie temperatury i nieprzychylne warunki atmosferyczne za oknem. Jednym z frontów walki o dobry humor jest nasza kuchnia. W codziennym menu do łask wracają wszelkie dania na ciepło, zwłaszcza te gotowane. ...
Wybór metody gotowania - krótkiej obróbki termicznej (np. smażenia) lub długiej i powolnej (np. duszenia) - zależy przede wszystkim od gatunku mięsa oraz tego, którą jego część chcemy przygotować. Części, których zwierzęta używają najbardziej intensywnie, mają więcej tkanki łącznej, którą najlepiej rozmiękczyć i skruszyć w procesie długotrwałego gotowania, duszenia lub powolnego pieczenia. ...
Czy zastanawiasz się czasem, jaką metodę przyrządzania dań lubisz najbardziej? Badania przeprowadzone na zlecenie marki Knorr mówią, że Polacy uwielbiają dania duszone - przyrządzają ich aż 370 mln rocznie. ...