Marka Knorr po raz pierwszy wprowadza do portfolio przyprawy jednorodne. Jest to 20 przypraw pochodzących z różnych rejonów świata, w których mają one doskonałe warunki do wzrostu. Dzięki temu cechują się wyrazistym aromatem, doskonałym smakiem i wysoką jakością. ...
Rok 2017 upłynął pod znakiem zdrowego trybu życia i dbania o to, co jemy. Owsianka na mleczku roślinnym, a może kasza jaglana z dodatkiem warzyw i kurkumy? To były topowe pozycje kulinarne ubiegłego roku! A co przyniesie dalsza część 2018 roku? Jakie nowości pojawią się na naszych talerzach? Moc kolorów, smaków i doznań gwarantowana! Czynnikiem zmian w sposobie naszego odżywiania...
Zima nie odpuszcza! Na wiosnę i to, co nam przynosi – świeże warzywa – przyjdzie nam jeszcze chwilę poczekać. Nie czekajmy bezczynnie – korzystajmy z kulinarnych uroków zimy. To czas na królujące o tej porze roku warzywa korzeniowe i kapustne. ...
Odkryto ją już w czasach prehistorycznych, a wzmiankę o niej można znaleźć chociażby w Biblii. Soczewica, bo o niej mowa, od wieków stanowiła bardzo ważny składnik pożywienia w różnych częściach świata. ...
Pochodzenie kapusty jest ściśle związane z krajami Basenu Morza Śródziemnego. To właśnie z tych terenów dotarła do niemal wszystkich państw Europy. Do Polski, za pośrednictwem kuchni niemieckiej, trafiła ok. XIV wieku. ...