Komunikaty prasowe

Przyprawy dookoła świata! NOWOŚĆ Knorr

2018-03-14
Zdjęcie: Przyprawy dookoła świata! NOWOŚĆ KnorrPrzyprawy dookoła świata! NOWOŚĆ Knorr

Marka Knorr po raz pierwszy wprowadza do portfolio przyprawy jednorodne. Jest to 20 przypraw pochodzących z różnych rejonów świata, w których mają one doskonałe warunki do wzrostu. Dzięki temu cechują się wyrazistym aromatem, doskonałym smakiem i wysoką jakością. ...

Trendy kulinarne na rok 2018 – nie daj się zaskoczyć!

2018-03-07
Zdjęcie: Trendy kulinarne na rok 2018 – nie daj się zaskoczyć!Trendy kulinarne na rok 2018 – nie daj się zaskoczyć!

Rok 2017 upłynął pod znakiem zdrowego trybu życia i dbania o to, co jemy. Owsianka na mleczku roślinnym, a może kasza jaglana z dodatkiem warzyw i kurkumy? To były topowe pozycje kulinarne ubiegłego roku! A co przyniesie dalsza część 2018 roku? Jakie nowości pojawią się na naszych talerzach? Moc kolorów, smaków i doznań gwarantowana! Czynnikiem zmian w sposobie naszego odżywiania...

Nie takie zwykłe, czyli 3 sposoby na zdrowe i pyszne sałatki zimowe

2018-02-27
Zdjęcie: Nie takie zwykłe, czyli 3 sposoby na zdrowe i pyszne sałatki zimoweNie takie zwykłe, czyli 3 sposoby na zdrowe i pyszne sałatki zimowe

Zima nie odpuszcza! Na wiosnę i to, co nam przynosi – świeże warzywa – przyjdzie nam jeszcze chwilę poczekać. Nie czekajmy bezczynnie – korzystajmy z kulinarnych uroków zimy. To czas na królujące o tej porze roku warzywa korzeniowe i kapustne. ...

Soczewica - jak się za nią zabrać? Porady i przepisy

2018-02-14
Zdjęcie: Soczewica - jak się za nią zabrać? Porady i przepisySoczewica - jak się za nią zabrać? Porady i przepisy

Odkryto ją już w czasach prehistorycznych, a wzmiankę o niej można znaleźć chociażby w Biblii. Soczewica, bo o niej mowa, od wieków stanowiła bardzo ważny składnik pożywienia w różnych częściach świata. ...

Co? Kapusta? Głowa… pełna witamin i kulinarnych inspiracji

2018-01-24
Zdjęcie: Co? Kapusta?  Głowa… pełna witamin i kulinarnych inspiracjiCo? Kapusta? Głowa… pełna witamin i kulinarnych inspiracji

Pochodzenie kapusty jest ściśle związane z krajami Basenu Morza Śródziemnego. To właśnie z tych terenów dotarła do niemal wszystkich państw Europy. Do Polski, za pośrednictwem kuchni niemieckiej, trafiła ok. XIV wieku. ...