Któż z nas nie zna gofrów? Pulchne, chrupiące ciasto w kształcie prostokąta z charakterystyczną kratownicą z obu stron. Przywołują skojarzenia z wakacyjnym wyjazdem nad polskie morze, gdzie imponujące jest zagęszczenie budek z goframi na metr kwadratowy. ...
Sierpień to czas, kiedy natura obdarowuje nas wyjątkowo hojnie. Wśród darów - dojrzałe letnie owoce. Możemy je zbierać we własnym ogrodzie, podczas spaceru po lesie czy po prostu kupić w korzystnej cenie na targowisku. ...
Zwolennicy wieprzowiny delektują się aromatyczną karkówką i soczystymi stekami. Miłośnicy kurczaka zajadają się chrupiącymi skrzydełkami. A po rostbef i antrykot sięgają ci, którzy najbardziej cenią sobie szlachetną wołowinę. ...
Smażone, pieczone, grillowane – niezależnie od techniki przygotowania mięso musi być odpowiednio przyprawione. Od lat Polakom pomagają w tym przyprawy Knorr. Teraz mogą oni sięgnąć po nowe formaty ulubionej Przyprawy do mięs – paczkę XXL dla smakoszy oraz paczkę mini 30 g do wypróbowania. ...
Kurczak to ulubione mięso Polaków - jemy go nawet kilka razy w tygodniu. Przyrządzając obiad dla rodziny, najczęściej wybieramy piersi – marzymy, by były miękkie i aromatyczne. Dlatego szef kuchni Knorr, Piotr Murawski, poleca sposób na soczyste piersi z kurczaka w 3 prostych krokach. ...