
Kurczak to ulubione mięso Polaków - jemy go nawet kilka razy w tygodniu. Przyrządzając obiad dla rodziny, najczęściej wybieramy piersi – marzymy, by były miękkie i aromatyczne. Dlatego szef kuchni Knorr, Piotr Murawski, poleca sposób na soczyste piersi z kurczaka w 3 prostych krokach. ...
Idealne na lato! Oto nowe, warzywne smaki Gorącego Kubka Knorr: Szpinakowa z serem oraz Paprykowa. Posmakujesz – poczujesz! ...
Wróg numer 1 w domowej kuchni? Monotonia! Mięso, ziemniaki, surówka, mięso, ziemniaki, surówka... By pożegnać kulinarną nudę, coraz częściej szukamy inspiracji w kuchniach świata, w których rozsmakowujemy się podczas wakacyjnych wojaży. ...
Kostki bulionowe są obecne w niemal każdej polskiej kuchni – tradycyjnie stosowane do zup, ale coraz częściej używane jako dodatek do przyrządzania mięs i warzyw, gotowania ryżu, kaszy czy makaronu. Dlatego szefowie kuchni Knorr stworzyli nową linię bulionów dedykowanych właśnie do drugiego dania „Smaki i aromaty”, a w niej Kostkę bulionową z Czosnkiem i Pietruszką oraz Kostkę bulionową Śródziemnomorską. ...
Ich zapach zwiastuje lato, a wygląd sprawia, że trudno oderwać od nich wzrok. Dorodne, lśniące od kropel porannej rosy, o głęboko czerwonej barwie… nareszcie są! Truskawki! Saute z cukrem, okraszone jogurtem, w postaci owocowego koktajlu – uwielbiamy je podane w tak prosty sposób. ...