Komunikaty prasowe

W sosie na Święta, czyli jak łączyć sosy z poszczególnymi gatunkami mięsa

2014-12-10
Zdjęcie: W sosie na Święta, czyli jak łączyć sosy z poszczególnymi gatunkami mięsaW sosie na Święta, czyli jak łączyć sosy z poszczególnymi gatunkami mięsa

Sosy to osobny, niezwykle bogaty, rozdział w sztuce kulinarnej. Dlatego warto znać kilka podstawowych zasad, którymi należy kierować się przy wyborze sosu do zaplanowanego dania, oraz przede wszystkim - jak taki pyszny sos przyrządzić najlepiej. ...

Sztuka przygotowania sosu – bądź mistrzem! Porady i przepisy na sosy do świątecznych mięs

2014-12-10
Zdjęcie: Sztuka przygotowania sosu – bądź mistrzem!  Porady i przepisy na sosy do świątecznych mięsSztuka przygotowania sosu – bądź mistrzem! Porady i przepisy na sosy do świątecznych mięs

Są prawdziwą ozdobą dania. Wieńczą doskonałe mięsa pieczone i smażone. Nadają im aromat, smak i atrakcyjny wygląd. Obowiązkowe na świątecznym stole. Sosy. Powinny być aromatyczne, idealnie doprawione, o odpowiedniej konsystencji. ...

Esencje do sosów Knorr - Sekret domowego sosu

2014-12-08
Zdjęcie: Esencje do sosów Knorr - Sekret domowego sosuEsencje do sosów Knorr - Sekret domowego sosu

Oto prawdziwa rewolucja – na półkach sklepowych dostępne są już Esencje do sosów Knorr, które pomogą przyrządzić nasze ulubione sosy do drugich dań. Gęsty, przygotowany w domu sos o prawdziwie głębokim smaku będzie doskonałym dopełnieniem mięs pieczonych lub smażonych. ...

Bulionetka do duszonych dań Knorr . "Poczujesz różnicę" - poleca Marco Pierre White

2014-09-15
Zdjęcie: Bulionetka do duszonych dań Knorr . "Poczujesz różnicę" - poleca Marco Pierre WhiteBulionetka do duszonych dań Knorr . "Poczujesz różnicę" - poleca Marco Pierre White

Gulasze, potrawki, cielęcina lub wieprzowina z cebulką, kurczak z warzywami – uwielbiamy dania duszone. Przygotowujemy je często, niezwykle chętnie podajemy na rodzinny obiad. Jednak równie często mamy problem z doprawieniem dania, które traci smak w dłuższym procesie duszenia. ...

Grzybo… gotowanie. Porady szefów kuchni Knorr

2014-09-12
Zdjęcie: Grzybo… gotowanie. Porady szefów kuchni KnorrGrzybo… gotowanie. Porady szefów kuchni Knorr

Każda pora roku ma swoje uroki. Czar jesieni objawia się między innymi w słonecznych spacerach po lesie i grzybobraniu. Przyniesione z lasu grzyby nadają potrawom charakterystyczny głęboki aromat, pozwalając cieszyć nasze podniebienia pysznymi sosami i pachnącymi zupami. ...