Komunikaty prasowe

20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów

2017-01-18
Zdjęcie: 20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów

20 stycznia to ten dzień - Dzień Bigosu! Ta potrawa, której my-Polacy czujemy się mistrzami, zasługuje na swoje święto, bo potrafimy ją przygotować na tysiące różnych sposobów. Każde danie będzie smakować inaczej, ale zawsze - wyjątkowo.

Świąteczne wpadki w kuchni. Jak uratować bożonarodzeniowe dania?

2016-12-14
Zdjęcie: Świąteczne wpadki w kuchni.  Jak uratować bożonarodzeniowe dania?Świąteczne wpadki w kuchni. Jak uratować bożonarodzeniowe dania?

Święta nie odbędą się bez tradycyjnych potraw. Planujemy wcześniej, robimy zakupy, a jednak zdarza się, że podczas gotowania barszcz nagle traci kolor, a pieczone mięso wychodzi za suche. Co zrobić w takiej sytuacji? Oto kilka porad Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr, jak poradzić sobie w kryzysowej sytuacji i uratować świąteczne potrawy.

Nudel zupa, karminadle, a na deser moczka, czyli kuchnia po śląsku

2016-12-08
Zdjęcie: Nudel zupa, karminadle, a na deser moczka, czyli kuchnia po śląskuNudel zupa, karminadle, a na deser moczka, czyli kuchnia po śląsku

Kuchnia śląska jest pyszna i zaskakująca w swoich regionalnych nazwach. Rolady, kluski śląskie, modra kapusta... na samą myśl chce się zrobić przerwę na obiad! Czas zatem poznać przepisy, które sprawdzą się podczas zbliżających się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia.

Szybkie i smaczne obiady po szkole

2016-09-20
Zdjęcie: Szybkie i smaczne obiady po szkoleSzybkie i smaczne obiady po szkole

Nadeszło nieuchronne. Dzwoni budzik i przecieramy oczy ze zdziwienia, że już trzeba wstawać. Szybkie śniadanie w locie, bo za chwilę trzeba ruszyć – dzieci odprowadzić do przedszkola, odwieźć „starszaki do szkoły”, by potem pędzić do pracy.

Kuchenny przybornik na jesień

2016-09-15
Zdjęcie: Kuchenny przybornik na jesieńKuchenny przybornik na jesień

Zmiany za oknem, zmiany w kuchni. Dumnie wkraczają do niej grzyby, powracają polędwiczki, mięsne szaszłyki, pieczenie, królują sezonowe warzywa i owoce. Te dary jesieni posłużą do przygotowania doskonałych dań. ...