
Czym są kiełki? Najprościej mówiąc, to zaczątki nowej rośliny. Zawierają to, co najcenniejsze dla jej wzrostu, dlatego nie dziwi fakt, że kiełki są prawdziwą bombą witaminową i nośnikiem wielu składników odżywczych. ...
Ich zapach zwiastuje lato, a wygląd sprawia, że trudno oderwać od nich wzrok. Dorodne, lśniące od kropel porannej rosy, o głęboko czerwonej barwie… nareszcie są! Truskawki! Saute z cukrem, okraszone jogurtem, w postaci owocowego koktajlu – uwielbiamy je podane w tak prosty sposób. ...
Warzywa – od dziecka słyszymy, że należy je jeść, że powinniśmy sięgać po nie jak najczęściej. Dlaczego? Na które warzywa warto spojrzeć łaskawszym okiem podczas nadchodzących jesieni i zimy? W jaki sposób je przyrządzać? Jak doprawiać, by podkreślić ich smak? Jakich błędów unikać? Na te i wiele innych pytań odpowiadają Piotr Murawski, szef kuchni Knorr, oraz Iwonna Niegowska, specjalista żywienia marki Knorr. ...
Twoje warzywa są nie w sosie? Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. ...
Już teraz na wyciągnięcie ręki wyjątkowe duety warzywnych przysmaków OLE! i Sosów sałatkowych Knorr z książeczkami z przepisami na pyszne sałatki! Zainspiruj się! ...