Komunikaty prasowe

Sałaty na start! Czyli wszystko, co o sałatach wiedzieć powinniśmy

2014-07-24
Zdjęcie: Sałaty na start! Czyli wszystko, co o sałatach wiedzieć powinniśmySałaty na start! Czyli wszystko, co o sałatach wiedzieć powinniśmy

Lodowa sprawdzi się w sałatce Cezar, pekińską lubimy do obiadu, masłowa tworzy parę idealną ze śmietaną, a radicchio wzbogaci naszą sałatkę o głęboko czerwoną czy też bordową barwę. Tyle o nich wiemy. Ale, jak przekonuje Piotr Murawski, szef kuchni Knorr, warto o sałatach wiedzieć więcej, bo pozwoli nam to przyrządzać przepyszne letnie sałatki. ...

Lubisz strączki? Czas na fasolkę szparagową!

2014-07-14
Zdjęcie: Lubisz strączki? Czas na fasolkę szparagową!Lubisz strączki? Czas na fasolkę szparagową!

Jaką mamy porę? Porę na warzywa sezonowe! Po długim oczekiwaniu nareszcie na straganach i w przydomowych ogródkach pojawiła się fasolka szparagowa. Nie dość, że bardzo zdrowa, to przy tym pyszna! Stanowi świetny pomysł na lekkostrawny i niskokaloryczny obiad lub letnią przekąskę. ...

Kiełki – na zdrowie!

2014-06-27
Zdjęcie: Kiełki – na zdrowie!Kiełki – na zdrowie!

Czym są kiełki? Najprościej mówiąc, to zaczątki nowej rośliny. Zawierają to, co najcenniejsze dla jej wzrostu, dlatego nie dziwi fakt, że kiełki są prawdziwą bombą witaminową i nośnikiem wielu składników odżywczych. ...

Sałatki z truskawkami – inspiracje na lato

2014-06-09
Zdjęcie: Sałatki z truskawkami – inspiracje na latoSałatki z truskawkami – inspiracje na lato

Ich zapach zwiastuje lato, a wygląd sprawia, że trudno oderwać od nich wzrok. Dorodne, lśniące od kropel porannej rosy, o głęboko czerwonej barwie… nareszcie są! Truskawki! Saute z cukrem, okraszone jogurtem, w postaci owocowego koktajlu – uwielbiamy je podane w tak prosty sposób. ...

Smacznie, zdrowo, kolorowo… czyli warzywa na stół! Poradnik szefa kuchni oraz specjalisty żywienia Knorr

2013-10-17
Zdjęcie: Smacznie, zdrowo, kolorowo… czyli warzywa na stół! Poradnik szefa kuchni oraz specjalisty żywienia KnorrSmacznie, zdrowo, kolorowo… czyli warzywa na stół! Poradnik szefa kuchni oraz specjalisty żywienia Knorr

Warzywa – od dziecka słyszymy, że należy je jeść, że powinniśmy sięgać po nie jak najczęściej. Dlaczego? Na które warzywa warto spojrzeć łaskawszym okiem podczas nadchodzących jesieni i zimy? W jaki sposób je przyrządzać? Jak doprawiać, by podkreślić ich smak? Jakich błędów unikać? Na te i wiele innych pytań odpowiadają Piotr Murawski, szef kuchni Knorr, oraz Iwonna Niegowska, specjalista żywienia marki Knorr. ...