
Zwyczaj nakazuje, by podczas uroczystej kolacji wigilijnej na stole pojawiały się wyłącznie dania jarskie. Choć istnieje wiele znakomitych przepisów, dzięki którym przygotować można znacznie więcej niż 12 tradycyjnych potraw, miłośnicy mięs nie mogą doczekać się bożonarodzeniowego obiadu. ...
Święta Bożego Narodzenia to idealna okazja do spędzenia kilku miłych i spokojnych dni w gronie najbliższych. Jednak zanim zasiądziemy przy suto zastawionym stole, czeka nas sporo przygotowań, a one bywają nerwowe. ...
Jedzenie ryb to już nie tylko tradycja świąteczna, ale obowiązkowy element jadłospisu. Serwowane w restauracjach, z chęcią przenoszą się do naszych domów, pokazując swoje najsmaczniejsze oblicze. Dla każdego coś dobrego! Ryby charakteryzują się delikatnym, rozpływającym się w ustach mięsem, które dobrze komponuje się z całą gamą różnorod-nych składników. ...
Starożytni Egipcjanie wierzyli, że dodaje odwagi. W średniowieczu noszono go jako amulet. Jako jego ojczyznę wskazuje się Azję, lecz aktualnie stanowi ważny składnik kuchni niemal całego świata. Mowa o czosnku, oczywiście! Choć z produktem tym związana jest niejedna fantastyczna legenda, z okazji Dnia Czosnku szef kuchni Knorr poleca przyjrzeć się bliżej jego kulinarnym zastosowaniom...
Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. ...