Komunikaty prasowe

Grill na zielono – smakowite inspiracje

2021-05-13
Zdjęcie: Grill na zielono – smakowite inspiracjeGrill na zielono – smakowite inspiracje

Grillowanie jest fantastycznym sposobem na odejście od kulinarnej rutyny. To okazja zarówno do wyruszenia poza cztery kuchenne ściany, jak i zmiany metody obróbki żywności oraz sięgnięcia po nowe receptury. ...

Czego na ruszcie nie może zabraknąć, czyli kulinarny niezbędnik grillomaniaka

2021-04-21
Zdjęcie: Czego na ruszcie nie może zabraknąć, czyli kulinarny niezbędnik grillomaniakaCzego na ruszcie nie może zabraknąć, czyli kulinarny niezbędnik grillomaniaka

Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, a coraz dłuższe i cieplejsze wieczory zachęcają do spędzania czasu na łonie natury. I tu pojawia się pytanie – co wrzucić na ruszt? Możliwości jest naprawdę sporo. ...

19 kwietnia Dzień Czosnku: Czosnek inaczej – ciekawe inspiracje na dania z czosnkiem w roli głównej

2021-04-15
Zdjęcie: 19 kwietnia Dzień Czosnku: Czosnek inaczej – ciekawe inspiracje na dania z czosnkiem w roli głównej19 kwietnia Dzień Czosnku: Czosnek inaczej – ciekawe inspiracje na dania z czosnkiem w roli głównej

Starożytni Egipcjanie wierzyli, że dodaje odwagi. W średniowieczu noszono go jako amulet. Jako jego ojczyznę wskazuje się Azję, lecz aktualnie stanowi ważny składnik kuchni niemal całego świata. Mowa o czosnku, oczywiście! Choć z produktem tym związana jest niejedna fantastyczna legenda, z okazji Dnia Czosnku szef kuchni Knorr poleca przyjrzeć się bliżej jego kulinarnym zastosowaniom...

5 pomysłów na pyszną Wielkanoc

2021-03-29
Zdjęcie: 5 pomysłów na pyszną Wielkanoc5 pomysłów na pyszną Wielkanoc

Święta w Polsce nierozerwalnie związane są z jedzeniem. Na niektóre przysmaki wielu smakoszów czeka z utęsknieniem przez cały rok. Nie inaczej jest w przypadku Wielkanocy. Uroczyste spotkania przy stole wymagają specjalnej oprawy kulinarnej. ...

Gramy w zielone - 4 sposoby na szpinak

2021-03-23
Zdjęcie: Gramy w zielone - 4 sposoby na szpinakGramy w zielone - 4 sposoby na szpinak

Niedawno świętowaliśmy oficjalne rozpoczęcie kalendarzowej wiosny, więc to doskonały pretekst, by wprowadzić na swoje talerze więcej barw. Jaki jest najmodniejszy kolor tego sezonu? Stawiamy na zieleń! Obchodzony 26 marca Międzynarodowy Dzień Szpinaku to idealna sposobność, by poznać smaczne propozycje szefa kuchni Knorr na podanie tego warzywa i włączenie go do swoich wiosennych specjałów. ...