
Dynia to warzywo, które gości w naszych domach każdej jesieni. Pod koniec października, wydrążona z tealightem w środku, doskonale sprawdza się jako lampion w ogrodzie lub na okiennym parapecie. Najbardziej jednak znana jest ze swego delikatnie słodkiego smaku, stanowiąc doskonałą bazę lub dodatek do rozgrzewających jesiennych dań oraz smacznych przekąsek i deserów. ...
Soczysty kurczak w panierce to jeden z ulubionych składników dań obiadowych w Polsce. Marka Knorr wyszła naprzeciw potrzebom konsumentów i stworzyła unikatowy na polskim rynku produkt, dzięki któremu przygotowanie pysznych posiłków będzie szybsze i łatwiejsze. ...
30 września znany jest w Polsce jako Dzień Chłopaka. Panowie mali i duzi mają jednak więcej okazji do świętowania, bowiem ważne miejsce w kalendarzu zajmuje także, obchodzony 10 marca, Dzień Mężczyzny. Nie da się ukryć, że w dalszym ciągu to jesienna data mocniej utkwiła w powszechnej świadomości jako dzień, w którym mężczyźni – niezależnie od wieku, obdarowywani są drobnymi upominkami. ...
Szpinak to warzywo, które wzbudza mieszane uczucia. Od zachwytu nad soczystymi, zielonymi liśćmi, z których powstają wspaniałe sałatki, sosy do makaronów czy nadziania do naleśników, po niechęć do spróbowania dań z tym warzywem. ...
Świadectwa już dawno odebrane, a szkolne tornistry leżą w kącie, czekając na zbliżający się rok szkolny. Jednym słowem wakacje w pełni! Zastanawiasz się, co zrobić, by ten czas był niezapomniany, a pozostałe letnie dni spędzić w interesujący i aktywny sposób? Wcale nie muszą to być wielkie plany i dalekie podróże w egzotyczne zakątki świata. ...