Komunikaty prasowe

Grillowy niezbędnik smakosza marek Knorr i Hellmann’s

2015-04-17
Zdjęcie: Grillowy niezbędnik smakosza marek Knorr i Hellmann’sGrillowy niezbędnik smakosza marek Knorr i Hellmann’s

Grillujemy coraz więcej, coraz częściej. Ponadto jeszcze niedawno zadowalaliśmy się kiełbaską czy boczkiem prosto z grilla, dziś dużo więcej eksperymentujemy z potrawami z rusztu, grillujemy nietypowe składniki, w oryginalny sposób przyprawiamy i łączymy smaki. ...

Mniej soli na zdrowie - jak ograniczyć spożycie soli?

2015-04-14
Zdjęcie: Mniej soli na zdrowie - jak ograniczyć spożycie soli?Mniej soli na zdrowie - jak ograniczyć spożycie soli?

Sól - wszechobecna w naszym życiu. Często nie zastanawiamy się nad jej istnieniem, przyjmując, iż jej obecność w naszej diecie jest czymś zupełnie naturalnym. Okazuje się, że co drugi Polak soli jedzenie jeszcze przed spróbowaniem – odruchowo i bezrefleksyjnie. ...

Rozgrzewające zupy – i niestraszne nam ostatnie chłody!

2015-04-08
Zdjęcie: Rozgrzewające zupy – i niestraszne nam ostatnie chłody!Rozgrzewające zupy – i niestraszne nam ostatnie chłody!

Nasi przodkowie nazywali ten specyficzny czas przednówkiem - gdy kończyły się zapasy roku poprzedniego, a nie zazieleniły się jeszcze łąki, by można było wypasać bydło. My jesteśmy w tej wygodnej sytuacji, że nasze zapasy nie kończą się – na sklepowych półkach o każdej porze roku znajdziemy wszelkie potrzebne produkty, warzywa mrożone lub sprowadzane z różnych stron świata. ...

Cumberland, Roberta, Madera, czyli doskonałe sosy na Wielkanoc

2015-04-01
Zdjęcie: Cumberland, Roberta, Madera, czyli doskonałe sosy na WielkanocCumberland, Roberta, Madera, czyli doskonałe sosy na Wielkanoc

Wielkanoc to zazwyczaj czas sięgania po receptury obecne w naszych domach od lat. Jednocześnie co roku staramy się nieco odświeżyć te receptury, nadać im nowy charakter – szczególnie jeśli chodzi o pieczenie, szynki, pasztety. ...

Mięsa na wielkanocnym stole - garść tradycji, szczypta ekstrawagancji, ogrom smaku

2015-04-01
Zdjęcie: Mięsa na wielkanocnym stole - garść tradycji, szczypta ekstrawagancji, ogrom smakuMięsa na wielkanocnym stole - garść tradycji, szczypta ekstrawagancji, ogrom smaku

Menu świąteczne jest w naszych domach dość stałe i niezmienne - wszak trzeba zadbać o wszystkie jego tradycyjne punkty: przystawki, zwłaszcza te z jajkiem jako motywem przewodnim, świąteczny żurek, sałatki, ciasta. ...