Komunikaty prasowe

Światowy Dzień Żywnościowy 2017. Social media a jedzenie – UDOSTĘPNIAMY, ale nie DZIELIMY SIĘ

2017-10-12
Zdjęcie: Światowy Dzień Żywnościowy 2017. Social media a jedzenie – UDOSTĘPNIAMY, ale nie DZIELIMY SIĘŚwiatowy Dzień Żywnościowy 2017. Social media a jedzenie – UDOSTĘPNIAMY, ale nie DZIELIMY SIĘ

Każdego roku w social media pojawia się 1,2 miliarda postów dotyczących jedzenia, a tymczasem codziennie na świecie 815 milionów ludzi chodzi spać głodnych.

Cebula – daj się zaskoczyć!

2017-10-12
Zdjęcie: Cebula – daj się zaskoczyć!Cebula – daj się zaskoczyć!

Cebula to warzywo znane człowiekowi już od wieków. Z powodzeniem uprawiano ją już w starożytności. Pomimo upływu lat, nie straciła na popularności i wciąż chętnie po nią sięgamy.

Zapiekane! Wariacje na temat jesiennych zapiekanek

2017-10-02
Zdjęcie: Zapiekane! Wariacje na temat jesiennych zapiekanekZapiekane! Wariacje na temat jesiennych zapiekanek

Coraz krótsze dni, chandra, deficyt słońca – czy tylko z tym musi kojarzyć się jesień? Oczywiście, że nie! Rozpocznijmy nową porę roku z energią i dobrym samopoczuciem. Chcąc oszczędzić sobie trochę czasu, a przy tym dostarczyć organizmowi witamin i niezbędnych składników, stwórzmy dania z wykorzystaniem produktów sezonowych – tych najbardziej wartościowych. ...

Początek roku szkolnego - czas na szybkie, proste i smaczne dania dla całej rodziny

2017-09-04
Zdjęcie: Początek roku szkolnego - czas na szybkie, proste i smaczne dania dla całej rodzinyPoczątek roku szkolnego - czas na szybkie, proste i smaczne dania dla całej rodziny

W dzisiejszych czasach nasze tempo życia jest zawrotne. Zmęczenie, stres czy niewyspanie towarzyszą wielu z nas. A koniec wakacji i rozpoczęcie roku szkolnego oznacza powrót do dni, których rytm wyznacza czas naszej pracy i szkoły naszych pociech. ...

Kolorowe i pachnące, czyli przepis na leczo idealne

2017-08-28
Zdjęcie: Kolorowe i pachnące,  czyli przepis na leczo idealneKolorowe i pachnące, czyli przepis na leczo idealne

Leczo to danie, którego przedstawiać nie trzeba chyba nikomu. Pochodzi z Węgier, gdzie podawane jest w formie warzywnego ragout, przyrządzonego ze świeżych pomidorów, papryki, z dodatkiem słoniny i podsmażonej cebuli. ...