Każdego roku w social media pojawia się 1,2 miliarda postów dotyczących jedzenia, a tymczasem codziennie na świecie 815 milionów ludzi chodzi spać głodnych.
Cebula to warzywo znane człowiekowi już od wieków. Z powodzeniem uprawiano ją już w starożytności. Pomimo upływu lat, nie straciła na popularności i wciąż chętnie po nią sięgamy.
Coraz krótsze dni, chandra, deficyt słońca – czy tylko z tym musi kojarzyć się jesień? Oczywiście, że nie! Rozpocznijmy nową porę roku z energią i dobrym samopoczuciem. Chcąc oszczędzić sobie trochę czasu, a przy tym dostarczyć organizmowi witamin i niezbędnych składników, stwórzmy dania z wykorzystaniem produktów sezonowych – tych najbardziej wartościowych. ...
W dzisiejszych czasach nasze tempo życia jest zawrotne. Zmęczenie, stres czy niewyspanie towarzyszą wielu z nas. A koniec wakacji i rozpoczęcie roku szkolnego oznacza powrót do dni, których rytm wyznacza czas naszej pracy i szkoły naszych pociech. ...
Leczo to danie, którego przedstawiać nie trzeba chyba nikomu. Pochodzi z Węgier, gdzie podawane jest w formie warzywnego ragout, przyrządzonego ze świeżych pomidorów, papryki, z dodatkiem słoniny i podsmażonej cebuli. ...