Słoneczna pogoda, towarzystwo rodziny lub przyjaciół, pyszne jedzenie prosto z rusztu – oto przepis na doskonały dzień. Teraz dzięki akcji Grill&Travel marek Knorr i Hellmann’s szybko i prosto skompletujemy wszystkie składniki do dań z grilla. ...
Jeszcze tylko kilka dni, by sezon na grilla oficjalnie uznać za otwarty! Ale przygotowania można rozpocząć jeszcze przed weekendem majowym – i przygotować pierwszą w tym roku karkówkę. Choć bardzo popularna, jest wymagającym mięsem - lecz gdy uda się znaleźć na nią sposób, zachwyca soczystością i miękkością. ...
Grillujemy coraz więcej, coraz częściej. Ponadto jeszcze niedawno zadowalaliśmy się kiełbaską czy boczkiem prosto z grilla, dziś dużo więcej eksperymentujemy z potrawami z rusztu, grillujemy nietypowe składniki, w oryginalny sposób przyprawiamy i łączymy smaki. ...
Sól - wszechobecna w naszym życiu. Często nie zastanawiamy się nad jej istnieniem, przyjmując, iż jej obecność w naszej diecie jest czymś zupełnie naturalnym. Okazuje się, że co drugi Polak soli jedzenie jeszcze przed spróbowaniem – odruchowo i bezrefleksyjnie. ...
Nasi przodkowie nazywali ten specyficzny czas przednówkiem - gdy kończyły się zapasy roku poprzedniego, a nie zazieleniły się jeszcze łąki, by można było wypasać bydło. My jesteśmy w tej wygodnej sytuacji, że nasze zapasy nie kończą się – na sklepowych półkach o każdej porze roku znajdziemy wszelkie potrzebne produkty, warzywa mrożone lub sprowadzane z różnych stron świata. ...