Komunikaty prasowe

Smacznych Świąt Wielkanocnych!

2017-04-12
Zdjęcie: Smacznych Świąt Wielkanocnych!Smacznych Świąt Wielkanocnych!

Spędzonych z najbliższymi, wypełnionych zapachem domowego żurku i aromatycznej pieczeni, smacznych Świąt Wielkanocnych życzy Knorr

Wielkanocne kalendarium, czyli perfekcyjnie przygotowani do Świąt!

2017-04-10
Zdjęcie: Wielkanocne kalendarium, czyli perfekcyjnie przygotowani do Świąt!Wielkanocne kalendarium, czyli perfekcyjnie przygotowani do Świąt!

Nadchodzi Wielkanoc, a wraz z nią kulinarne zamieszanie. Żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, najlepiej rozłożyć przyrządzanie potraw na kilka dni przed Wielką Niedzielą. Oto gotowy plan i porady dotyczące przedświątecznych działań w kuchni od Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr.

Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

2017-04-07
Zdjęcie: Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menuRoślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

Tradycyjne elementy wielkanocnego stołu? Jajka, wędliny, żur - wymiennie z barszczem białym, biała kiełbasa, mazurki i piaskowe baby. Czy czegoś tu nie brakuje? Gdzie w tym wszystkim są warzywa? Mają być one nieodzowną częścią każdego posiłku – zatem i wielkanocnego śniadania oraz obiadu.

O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

2017-04-06
Zdjęcie: O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych ŚwiątO Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

Jak zawsze będzie obficie: pachnące mięsa, gęste zupy, tradycyjne jajka, sałaty i sałatki, słodkie ciasta. O tym, co zrobić, aby Święta Wielkanocne nie okazały się dla nas zbyt „ciężkie” w skutkach, opowiada Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr. Rodzinne, świąteczne spotkanie z pewnością odbędzie się przy suto zastawionym stole i będzie mieć swój początek już z samego rana.

Perfekcyjne tagliatelle - włoskie wstążki na kilka sposobów

2017-03-28
Zdjęcie: Perfekcyjne tagliatelle - włoskie wstążki na kilka sposobówPerfekcyjne tagliatelle - włoskie wstążki na kilka sposobów

Pochodzi z włoskiego rejonu Emilia-Romania i ma kształt długich, płaskich wstążek. Podaje się go z sosami - doskonale smakuje z bolognese, ale także z warzywami i owocami morza. Mowa oczywiście o tagliatelle, czyli wyjątkowym makaronie z Bolonii. ...