Zima to czas, który sprzyja szukaniu ciepłych ubrań, spędzania wieczorów pod kocem, ale także przygotowywaniu sycących potraw, by pokonać niskie temperatury. Wraz z jej nadejściem, nasze ciała pragną czegoś, co je rozgrzeje i zaspokoi. ...
W chłodne wieczory, kiedy zimowy krajobraz pokrywa ziemię kocem śniegu, nie ma lepszego sposobu na rozgrzanie się niż kulinarne podróże przez niezwykłe smaki świata. Zapraszamy Was na rozgrzewające wyprawy, gdzie kuchnia staje się magiczną bramą do odkrywania nowych, inspirujących smaków. ...
Bożonarodzeniowe barszcze, żurki, zupy grzybowe, uszka, pierogi, bigosy i pasztety już za nami. Było pysznie, ale co za dużo, to nie zdrowo! Czas na małą przerwę od tradycyjnych dań kuchni polskiej. Sylwester to doskonała okazja do skosztowania czegoś trochę innego. ...
Zwyczaj nakazuje, by podczas uroczystej kolacji wigilijnej na stole pojawiały się wyłącznie dania jarskie. Choć istnieje wiele znakomitych przepisów, dzięki którym przygotować można znacznie więcej niż 12 tradycyjnych potraw, miłośnicy mięs nie mogą doczekać się bożonarodzeniowego obiadu. ...
Święta Bożego Narodzenia to idealna okazja do spędzenia kilku miłych i spokojnych dni w gronie najbliższych. Jednak zanim zasiądziemy przy suto zastawionym stole, czeka nas sporo przygotowań, a one bywają nerwowe. ...