Komunikaty prasowe

Grillowy niezbędnik smakosza marek Knorr i Hellmann’s

2015-04-17
Zdjęcie: Grillowy niezbędnik smakosza marek Knorr i Hellmann’sGrillowy niezbędnik smakosza marek Knorr i Hellmann’s

Grillujemy coraz więcej, coraz częściej. Ponadto jeszcze niedawno zadowalaliśmy się kiełbaską czy boczkiem prosto z grilla, dziś dużo więcej eksperymentujemy z potrawami z rusztu, grillujemy nietypowe składniki, w oryginalny sposób przyprawiamy i łączymy smaki. ...

Sekrety zapiekanki, czyli jak w naczyniu żaroodpornym wyczarować coś pysznego

2015-01-13
Zdjęcie: Sekrety zapiekanki, czyli jak w naczyniu żaroodpornym wyczarować coś pysznegoSekrety zapiekanki, czyli jak w naczyniu żaroodpornym wyczarować coś pysznego

Zapiekanka to niezwykle popularny wybór na obiad. Nic w tym dziwnego - wystarczy naczynie żaroodporne i dowolna kombinacja składników, a potem już tylko spokojne czekanie, aż smakowity zapach rozniesie się po całym domu. ...

Pieczone mięsa - idealne na chłodniejsze dni

2014-12-01
Zdjęcie: Pieczone mięsa - idealne na chłodniejsze dniPieczone mięsa - idealne na chłodniejsze dni

Różne są sposoby przyrządzania mięsa, a wybór metody, według której powstanie obiad, zależy m.in. od okazji i od pory roku. Gdy nadchodzi jesień i zima, chętniej sięgamy po pieczone dania, które rozgrzewają nas od środka. ...

Sałatki z mięsem - pyszne dania na wakacyjne dni

2014-08-27
Zdjęcie: Sałatki z mięsem - pyszne dania na wakacyjne dniSałatki z mięsem - pyszne dania na wakacyjne dni

Latem nieco zmienia się nasza dieta. W upalne dni nie mamy ochoty na ciężkie potrawy, gorące zupy czy sosy. Chcemy jeść lekko, adekwatnie do pory roku, wykorzystując wysyp świeżych warzyw i owoców. Jednocześnie często nie chcemy rezygnować w tym czasie z mięsa. ...

Jakie mięsa wybrać na grilla? Poradnik szefa kuchni

2014-08-08
Zdjęcie: Jakie mięsa wybrać na grilla? Poradnik szefa kuchniJakie mięsa wybrać na grilla? Poradnik szefa kuchni

Zwolennicy wieprzowiny delektują się aromatyczną karkówką i soczystymi stekami. Miłośnicy kurczaka zajadają się chrupiącymi skrzydełkami. A po rostbef i antrykot sięgają ci, którzy najbardziej cenią sobie szlachetną wołowinę. ...