Komunikaty prasowe

Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

2017-04-07
Zdjęcie: Roślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menuRoślinna Wielkanoc, czyli 5 sposobów na warzywa w wielkanocnym menu

Tradycyjne elementy wielkanocnego stołu? Jajka, wędliny, żur - wymiennie z barszczem białym, biała kiełbasa, mazurki i piaskowe baby. Czy czegoś tu nie brakuje? Gdzie w tym wszystkim są warzywa? Mają być one nieodzowną częścią każdego posiłku – zatem i wielkanocnego śniadania oraz obiadu.

O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

2017-04-06
Zdjęcie: O Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych ŚwiątO Wielkanocy „bez przesady”, czyli 10 zasad zdrowych Świąt

Jak zawsze będzie obficie: pachnące mięsa, gęste zupy, tradycyjne jajka, sałaty i sałatki, słodkie ciasta. O tym, co zrobić, aby Święta Wielkanocne nie okazały się dla nas zbyt „ciężkie” w skutkach, opowiada Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr. Rodzinne, świąteczne spotkanie z pewnością odbędzie się przy suto zastawionym stole i będzie mieć swój początek już z samego rana.

… a od kaszy człowiek zdrów! Zimą sięgamy po kasze

2017-02-22
Zdjęcie: … a od kaszy człowiek zdrów!  Zimą sięgamy po kasze… a od kaszy człowiek zdrów! Zimą sięgamy po kasze

Tyle rodzajów kasz, a jeszcze więcej różnorodnych potraw, które można z nimi przyrządzić! Gryczana pasuje do mięs, z kuskusem przygotujemy pyszne azjatyckie dania, a jaglana sprawdzi się na pożywne śniadanie. ...

Idealny kurczak? 5 kroków do sukcesu – czyli jak osiągnąć poziom „master”

2017-02-14
Zdjęcie: Idealny kurczak? 5 kroków do sukcesu – czyli jak osiągnąć poziom „master”Idealny kurczak? 5 kroków do sukcesu – czyli jak osiągnąć poziom „master”

Smażony, pieczony lub gotowany, ale koniecznie doskonale przyprawiony – kurczak smakuje dobrze pod każdą postacią. Jak osiągnąć poziom „master”? Oto 5 kroków do przygotowania idealnego kurczaka.

W kuchni wszystko zaczyna się od przypraw…

2017-02-08
Zdjęcie: W kuchni wszystko zaczyna się od przypraw…W kuchni wszystko zaczyna się od przypraw…

Po obiedzie nic nie zostało? Tylko pusty talerz? Doskonale! Taki widok to znak, że naprawdę smakowało! Dowód wdzięczności dla nas – przygotowujących obiad. A wszystko zaczęło się kilkadziesiąt minut temu, kiedy chcieliśmy nadać daniu najlepszy smak, ten oczekiwany przez naszych najbliższych. ...