Choć pogoda nie dopisała, wielu z nas w weekend majowy odświeżyło grilla. Ale to dopiero początek – przed nami ciepłe wiosenne i wakacyjne popołudnia. Soczyste piersi z kurczaka, aromatyczna karkówka, chrupiące kiełbaski – dla wszystkich, którzy właśnie zaczynają swoją przygodę z grillowaniem lub szukają sposobów, żeby uczynić przygotowane potrawy jeszcze lepszymi, szefowie kuchni Knorr mają garść cennych rad. ...
Kiedyś to Ona wołała nas do stołu, na którym czekał talerz parującego domowego rosołu lub pysznej pomidorowej z ryżem. Zapach przyrządzonej przez nią mięsnej rolady z ziemniaczkami posypanymi koperkiem w towarzystwie mizerii zwabiał nas na obiad. ...
Zazieleniło się! Nie tylko na skwerach i łąkach – także na straganach. I to dosłownie – właśnie teraz na wyciągnięcie ręki są szparagi i świeży szpinak! Można z nich wyczarować w kuchni prawdziwe smakołyki. ...
No i doczekaliśmy się! Zazieleniło się wokół, nie tylko na ulicach i w parkach, ale też na straganach i w przydomowych ogródkach. Nareszcie świeże warzywa i owoce są na wyciągnięcie ręki. Warto dobrze wykorzystać wiosenny czas i wprowadzić do swojego jadłospisu więcej witaminowych smakołyków. ...
Pomidory, sałata, rzodkiewka, ogórki, szczypiorek, pietruszka – już są! Świeże, pachnące, kolorowe! Idealne na wiosenne sałatki. Ich smak najlepiej podkreślą jak zawsze sosy sałatkowe Knorr. Do dzieła! ...