Komunikaty prasowe

25 października - Światowy Dzień Makaronu. Włoski przysmak, który pochodzi z… Azji

2016-10-24
Zdjęcie: 25 października - Światowy Dzień Makaronu.  Włoski przysmak, który pochodzi z… Azji25 października - Światowy Dzień Makaronu. Włoski przysmak, który pochodzi z… Azji

25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji poznajmy historię i rodzaje włoskiego przysmaku. Co może bowiem zaskakiwać, makaron jest znany już od ponad 4000 tysięcy lat. A kształty? Jest ich ponad 300! Od wieków trwa spór o to, skąd pochodzi makaron. ...

Smacznie i tanio? Domowo! Oto dania za 10, 15 i 20 złotych

2016-10-17
Zdjęcie: Smacznie i tanio? Domowo!  Oto dania za 10, 15 i 20 złotychSmacznie i tanio? Domowo! Oto dania za 10, 15 i 20 złotych

Jeśli chcemy na posiłek przeznaczyć określony, niewielki budżet, marząc, by jednocześnie danie było naprawdę pyszne, warto kierować się kilkoma przydatnymi wskazówkami. Jak przygotować smaczne danie, a przy tym nie wydać dużo? Wystarczy kilka prostych sposobów: przygotujmy posiłek w domowej kuchni  Domowe, nie znaczy gorsze – wręcz przeciwnie! W zaciszu swojej kuchni możemy wyczarować...

Światowy Dzień Żywności 2016 - 1 milion szkolnych posiłków od Knorr

2016-10-14
Zdjęcie: Światowy Dzień Żywności 2016 - 1 milion szkolnych posiłków od KnorrŚwiatowy Dzień Żywności 2016 - 1 milion szkolnych posiłków od Knorr

Światowy Dzień Żywności, obchodzony 16 października, przypomina, że sposób odżywiania co czwartej osoby na świecie nie uwzględnia odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych potrzebnych, by prowadzić zdrowy tryb życia. Dlatego marka Knorr w tym dniu prowadzi akcję #ShareAMeal, dzięki której przekaże fundusze na 1 milion posiłków dla dzieci w szkołach.

Światowy Dzień Żywności 2016 - Jak nie marnować żywności?

2016-10-12
Zdjęcie: Światowy Dzień Żywności 2016 - Jak nie marnować żywności?Światowy Dzień Żywności 2016 - Jak nie marnować żywności?

Co 8. osoba na świecie cierpi z powodu głodu i nie ma dostępu do posiłków, które zapewniłyby jej właściwy rozwój[1] - te dane szczególnie mocno brzmią w kontekście zbliżającego się Światowego Dnia Żywności. ...

Podroby - smaki nie do podrobienia. O podrobach w nowej odsłonie

2016-09-23
Zdjęcie: Podroby - smaki nie do podrobienia. O podrobach w nowej odsłoniePodroby - smaki nie do podrobienia. O podrobach w nowej odsłonie

Kiedyś traktowane jako dania drugiej kategorii, dzisiaj powracają w wielkim stylu. Kiedyś jako najtańsze pozycje w menu nienajlepszych jadłodajni, a teraz - główni bohaterowie kart wytwornych restauracji.